Sluta injicera liter av botox i Meryl Streep!

Jag älskar Meryl Streep. Hon och Whoopi Goldberg, Helen Mirren, Sandra Oh, Lisa Kudrow, Kate Winslet och Maggie Cheung är världens bästa skådespelare.

Det som är intressant med Meryl Streep är att hon har lyckats få en kommersiell comeback de senaste åren. Trots att hon är över 60 år. Det pratar hon om i kommande numret av Vanity Fair.

”It’s incredible. I’m 60, and I’m playing the romantic lead in romantic comedies!”

Meryl Streep har alltid kritiserat bristen på bra roller för kvinnor över 40 i Hollywood. Nu tar hon hand om de få som dyker upp. Hon har visat att även äldre kvinnor kan bli riktiga filmstjärnor vars namn drar publiken till biosalongerna.

Det är som regissören Mike Nichols säger:

”She broke the glass ceiling of an older woman being a big star – it has never, never happened before.”

Men det intressanta med Vanity Fair-artikeln är bilderna. Tidningen babblar om hur Meryl Streep är en förebild för äldre kvinnor i Hollywood. Och så retuscherar de henne så slät att det ser ut som att hon har botoxat in en liter i ansiktet.

Meryl Streep är vacker som en dag. Men hon har rynkor. Hon är fan 60 år. Det är självklart hon har rynkor. Men Vanity Fair tycker rynkor är fult. Så de raderar alla spår av Streeps ålder.

Det är knappast överraskande. Men det är så ledsamt.

Meryl Streep är ett av få undantag i sin skådespelargeneration som har låtit åldern ta sin rätt. Som har struntat i nålar och skönhetsoperationer. Hon har otaliga gånger pratat om att hon omfamnar sitt åldrande och att det bara hjälper hennes skådespeleri.

Att det finns karaktär i rynkor.

Men Vanity Fair respekterar inte sitt intervjuobjekt. Deras ord ekar tomma.

7 reaktioner till “Sluta injicera liter av botox i Meryl Streep!”

  1. Nej, jag håller med – har blivit mer och mer avtänd av deras sexistiska och photoshopade omslag på senare år.. Typ botoxdrottningen for real Nicole Kidman i sjökaptensmössa, vektoriserade melonas och hårt beskuren baddräkt.
    Kanske hänger ihop med kopplingen till UK-mag:et Tatler, en annan titel som har sjangserat rejält de senaste fem åren?
    Tyckte om VF:s artiklar om amerikansk politik och samhälle förut men nu är t.o.m. de texterna mer och mer populistiska och fördummade!!

    1. katarina, håller med. och nicole kidman är ju en skitbra skådis som förstör sitt ”verktyg” genom att strama upp ansiktet.

  2. Det är trist med den retuscheringshysteri som råder. Den är ett ännu större hot än trådsmala modeller. Man skapar ett bokstavligen ouppnåligt ideal.

    Ett riktigt skräckexempel är sossarnas valaffischer till EU valet. Mona Sahlin och Marita Ulvskog ser ut som hemska barbiedockor. Det värsta är att bägge två är vackrare i verkligheten.

    Det om något säger att ingen duger som den är.

    1. krille, hatade sossarnas valaffischer. pratade med reklambyrån om det i något sammanhang och de sa att det var sossarna som ville ha det så. känns ju lagom kul.

Lämna en kommentar