Bästa bögromansen i en amerikansk såpa.

Den amerikanska evighetssåpan Days of our lives hade inte haft en enda hbt-karaktär i sin 45-åriga historia. Nu har den två i Will och Sonny.

Medan Sonny var öppen och tillfreds med sin homosexualitet från början, har det varit en lång och smärtsam process för Will att acceptera sig själv.

Men nu är han ute och tillfreds, och än mer, han och Sonny har förälskat sig i varandra. Det är, för det mesta, en riktigt fin berättad och ytterst välspelad, kärlekshistoria som långsamt har spelats ut det senaste halvåret.

Dock har det varit vissa delar som har varit svåra att svälja. Som att Will, innan han blev ihop med Sonny, hade sex med sin ex-flickvän.

Visst finns det de bögar, som även efter att de har kommit ut, har sex med kvinnor för att i ett sista desperat försök ”bevisa” sin heterosexualitet och ”normalitet”.

Men problemet var bara att det inte var ångestfyllt sex, utan filmades som riktigt passionerat. Denna scen har sedan kommit tillbaka skrattretande ofta i flashbacks.

Detta då såpan har velat påminna tittarna om sexakten då det nu, så klart, visar sig att Wills ex-flickvän är gravid med hans barn.

Men dessa ständiga flashbacks har samtidigt förringat Wills homosexualitet och misstänkliggjort den vilket är ytterst problematiskt.

Trots dessa negativa delar av historien så är de positiva betydligt fler. För överraskande nog har en homosexuell kärlekshistoria aldrig skildrats bättre i en amerikansk såpa.

Will och Sonny hade i veckan sex för första gången och det skildrades i flera längre avklädda scener. Över huvud taget visas mycket närhet mellan de två. De kramas, hånglar, håller hand, håller om varandra i varje avsnitt.

Det kan låta som ett naturligt beteende för ett nyförälskat par, men tyvärr har tendensen i amerikanska såpor varit att det knappt visas någon närhet alls mellan hbt-personer som är ihop.

Detta för att inte skrämma bort den konservativa publiken.

För bögparet Luke och Noah, som gav amerikansk dagteve dess första kyss mellan två män, i nu nedlagda långköraren As the world turns, blev deras obefintliga närhet så irriterande för fansen att de startade en klocka som räknade ner hur lång tid som hade gått sedan deras senaste kyss.

Och för Kyle och Oliver i nu också nedlagda One life to live fanns det förvisso lite mer kyssar och första sexscenen någonsin mellan två män på dagteve, men efter det var det inte särskilt mycket fysisk närhet mellan de två.

Just därför är det fantastiskt att Days of our lives så självklart visar så mycket kyssar och annan närhet mellan Will och Sonny.

Det tog dem 45 år, men nu fan tar de igen det genom att berätta den bästa homosexuella kärlekshistorien någonsin i en amerikansk såpa.

Annonser

2 reaktioner till “Bästa bögromansen i en amerikansk såpa.”

  1. Jag blir glad av det här inlägget (nå, inte av misstänkliggörande- och graviditetbiten, men av resten) för en av de saker som brukar störa mig med tv-serier som har homosexuella par är att de inte får visa lika mycket närhet som heteroparen. De blir ihop och sedan rör de knappt vid varandra igen, typ. Dessutom har jag noll koll på dagsåpor så det är intressant att läsa. 🙂

    1. maria, precis och just därför är det kul med bra exempel. får se om days lyckas hålla det uppe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s