Vad en ensam porrstjärna lärde mig.

I dokumentären Twilight of the Porn Stars, om den krisande amerikanska porrindustrin, berättar porrskådespelaren Tommy Gunn hur det med åldern har blivit allt svårare att koppla bort känslorna.

Han har enligt egen utsago medverkat i tusentals porrfilmer och vid 45 års ålder finner han det svårare att se porrfilmandet som bara ett jobb och motspelerskan som bara en i mängden.

”Through time and repitition you do have a heart”

Den där meningen fastnade i huvudet på mig. Dels för att dokumentären i övrigt är dålig och ytlig, men framför allt för att jag såg att Tommy Gunn var uppriktig när han sa de orden.

Att med tiden och repetition växte ett hjärta fram i honom. Något som helt plötsligt gjorde det svårare för honom att arbeta som porrskådespelare då han inte längre kunde vara likgiltig inför det.

Nu bultade ett hjärta bakom revbenen varje gång han penetrerade en ny 20 år yngre porraktris. Nu bultade ett hjärta bakom revbenen varje gång han sprutade sperma över ett ansikte.

Och med det växte ensamheten.

Ändå fortsatte han. För pengarnas skull, för att han säger sig inte kunna något annat. Han hade jobbat hela sitt yrkesliv med att ha sex framför kameran. Porrbranschen var en del av honom.

Det var det som grep tag i mig. Att med varje ny porrscen växer det hjärta hos honom som gör hela hans situation allt mer svår att klara av.

Det var som att se ett sjunkande skepp.

Det går att säga mycket om porrbranschen, men det Tommy Gunns historia lärde mig var att göra det jag kan för att bryta de livsmönster som håller mig nere. Vilka de än är.

Jag har många gånger i mitt liv levt med livsmönster som långsamt har kvävt mig, vare sig det har varit bulimin eller destruktiva förhållanden. Jag bröt mig fri, men borde ha gjort det tidigare.

Jag hoppas Tommy Gunn bryter sig fri en dag han också.

Annonser
Postat i Okategoriserade

2 reaktioner till “Vad en ensam porrstjärna lärde mig.”

    1. bambi, då är det säkert samma dokumentär. jag såg den på bbc för några dagar sen. tyckte dokumentären i sig var för ytlig. fanns ju intressanta människoöden som aldrig undersöktes tillräckligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s