En bra bögfilm: Somewhere I Have Never Travelled.

Somewhere I Have Never Travelled (Taiwan)

Filmen handlar om tonåringen Ah-hsian (Lin Bo-hong) och hans yngre systerdotter Ah-gui (Yu Shin) och deras relation. De har en nära vänskap trots att de är olika gamla.

Men med åren förändras den relationen, speciellt då Ah-hsian börjar utforska sin sexualitet och därmed börjar intressera sig för annat än sin yngre systerdotter.

Filmen skildrar allt lite utifrån systerdotterns barnperspektiv. och hon ser hur Ah-hsian förälskar sig så mycket varje gång han träffar en kille att han helt går upp i förälskelsen.

Som om han hoppas den ska fixa allt.

Det är det jag gillar med filmen. Ah-hsians homosexualitet görs inte till problemet, utan det faktum att han blir så inne i de killar han är kär i att det nästan blir skadligt för honom själv.

Det är den här destruktiva kärleken som kan vara ganska vanlig just bland unga som inte har så stor erfarenhet av alla de känslor som kommer med kärlek.

Det är det som gör filmen annorlunda och intressant. Den undersöker känslorna i vad det innebär att växa upp. Alla nya känslor som kommer och överväldigar en.

Det är ingen livsomvälvande film, men en intressant som visar upp en ung killes homosexualitet ur ett annorlunda perspektiv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s