Fler skulle behöva lite mer no bullshit-attityd.

Jag gillar personer som har en no bullshit-attityd. Det är en egenskap jag gillar hos mig själv. Jag har det i blodet. Både min mamma och syster är likadana.

Vi har liksom inte tålamod med dumheter.

Vi är extremt bra människokännare. Vi ser igenom folk som inte är uppriktiga och vi tolererar inte dumheter. Då ryter vi till och säger i från. Vi vägrar ta bullshit.

Den sortens direkthet uppskattar jag hos mig själv och andra.

En som är så är frisören Tabatha Coffey. Hon har i fyra säsonger försökt hjälpa dåligt skötta frisörsalonger att komma på fötter igen i realityserien Tabatha Takes Over.

Hon svär, förolämpar och framför allt har hon noll tålamod med människor som inte gör det de ska eller som gör det dåligt. Hon ser igenom folks lögner och bullshit.

Tabatha Coffey jämförs ofta med Gordon Ramsay och hennes program liknar hans i sin uppbyggnad. Men där slutar likheterna.

Där han mest framstår som en aggressiv och svärande idiot så är hon hård av en anledning.  I botten ligger alltid konstruktiv kritik och ett mål om att få deltagarna att fatta vad de gör fel.

Hon sätter tufft mot tufft för att bryta ner deras väggar av förnekelse.

Det är utmärkt underhållning.

Det handlar inte om att sakna varken sympati eller empati, utan om att pusha människor i en riktning de annars inte skulle gå. Och om att putta bort de människor som står i vägen med sin dåliga energi.

Jag tycker om att jag är likadan.

För det finns ingen anledning till att acceptera dumheter och människor som gång efter gång sprider energi som trycker ner en.

Något att inspireras av.

Annonser
Postat i tv

6 reaktioner till “Fler skulle behöva lite mer no bullshit-attityd.”

 1. ”För det finns ingen anledning till att acceptera dumheter och människor som sprider negativ energi. Bort med dem och gå vidare.”

  Nja, fast…folk ”sprider” väl ”negativ energi” av en anledning. Att de mår dåligt eller har det dåligt på annat sätt eller är missnöjda eller bara inte riktigt fattar att de sprider negativ energi. Jag tycker ”bort med dem” låter illa. De är också människor.

  1. marysaintmary, bra påpekande. var inte min mening att låta så hård och kall. det jag menade var så klart inte att göra sig av med alla som mår dåligt i ens närhet, så klart inte. jag menar negativ energi i att personen dömer en, talar nedlåtande om en, inte bryr sig om ens välmående osv. en människa som inte är bra för en. om det inte går att förändra så är det ingen mening med att ha en sådan människa i sitt liv. vi kan inte bära alla andras smärtor om inte någon även bär våra ibland.

 2. Jag tycker det är intressant att så fort en kvinna är bestämd och säger vad hon tycker så är hon ”bitch”, men hade det varit en man hade ingen ifrågasatt det.

 3. Jag tycker faktiskt inte riktigt om att jag är så som du beskriver. På ett sätt kan jag uppskatta den egenskapen, eftersom jag trots allt (för det mesta) säger ifrån när jag tycker att något är fel eller att någon beter sig illa. Men å andra sidan känner jag att det ibland går överstyr, måste en verkligen möta tufft med tufft? Det finns ju trots allt en anledning till att folk beter sig illa. Även om de inte har någon jävla rätt att trycka ner en för att de mår dåligt eller har en dålig dag, så kanske jag inte gör det så mycket bättre om min no bullshit-attityd innebär att jag börjar skrika & svära. Kommer det verkligen något gott ur det? Jag är tveksam. Att säga ifrån är givetvis bra, att vara lite”tuff” likaså- men inom rimliga & respektfulla gränser, ty även om en inte menar något illa med att säga ifrån på ett väldigt kraftigt sätt, kan det tas emot väldigt illa. Problemet ligger då inte bara hos personen som kanske är känslig & inte kan ta kritik för sitt beteende, utan också hos mig som inte kan framföra min kritik på ett vänligt men bestämt sätt.

  Sen håller jag med Sofia, det är intressant (och sorgligt) att så fort en kvinna är bestämd blir hon en bitch, medan det hos mannen lätt kan ses som en styrka. Själv tycker jag att det kan vara bra & dåliga egenskaper hos båda könen, det har liksom ingenting med vilket könsorgan en har att göra, det handlar om hur en lägger fram det. Och både en kvinna & en man kan lägga fram det på ”fel” sätt.

  1. sugarhearted, absolut måste tuffheten vara inom vissa gränser. jag menar egentligen att det är bra för en själv att stå upp för sig själv, för sin egen skull och så klart inte på bekostnad av nån annan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s