Jag väntar på att Playboy går i graven.

Jag ser på en naken Lindsay Lohan i Playboy. Som så många före henne försöker hon se ut som en modern Marilyn Monroe.

Men hon ser mest naken ut.

Det är inte särskilt konstigt att Lindsay Lohan viker ut sig i Playboy. Med karriären åt helvete behöver hon både pengarna och pr för annat än fajterna med lagen och missbruken.

Desto konstigare i min bok är varför Playboy ens existerar fortfarande.

Inte bara för att jag hatar det tidningen står för, utan för att dess innehåll inte längre är särskilt unikt i en internettid som vår.

De senaste åren har också tuttidningen tvingats rädda sig själv då de numera verkar i en tid då det avklädda, nakna och skrevande har spritt sig i hela samhället.

Tuttidningarna äger inte längre de nakna tjejerna. Deras hallickdagar är över. Skönt på ett sätt, på andra sätt ännu mer sorgligt. Framför allt är det oundvikligt.

De svenska motsvarigheterna, som Café och Slitz, har de senaste åren satt på sig lite mer kläder. Nu ska det handla mer om mode och livsstil än bärs och rakade brudar.

Dagens män vill inte ha tuttar upptryckta mot en vägg, påstår tidningsmakarna. Männen vill i stället hellre veta vilken färg kavajen ska ha i vår.

Det där är givetvis en lögn.

Heterosexuella män vill säkerligen se tuttar upptryckta mot en vägg, men de vill inte nödvändigtvis se det i en tidning eller betala för det.

Det räcker för dem att googla tuttar och vägg så har de fått sitt.

Även om Playboy, Café och Slitz gör sitt bästa för att göra sig själva lite mer städade, för att rädda sig själva, för att rädda pengarna, så betyder inte det att deras gamla läsare har ändrat beteende.

De läsarna surfar fritt på nätet i stället. För på nätet finns det miljontals tuttar ett mustryck bort. Och där är det inte några redaktionella övervägningar som står i vägen.

Där döljer ingen de mesta privata delarna på kvinnorna med strategiskt placerad rekvisita, utan där visas hela härligheten i närbild. I extrem närbild om en så vill.

Allt finns på internet. Det var ju inte som att jag köpte Playboy för att se Lindsay Lohan naken, det gjorde jag gratis på nätet. Det är ett problem inte bara Playboy har, utan hela medievärlden.

Varför betala för det som är gratis?

Just det har dödat många publikationer redan, och förhoppningsvis kommer det att döda Playboy en dag. Även om det då bara skulle då vara som att kapa monstrets arm, så är det bättre än inget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s