”Man kan inte lära ett djur att bli en människa.”

Han fick namnet Aaron Hawke för att han påminde om skådisen Ethan Hawke till utseendet. Blå genomträngande ögon, och det där mörka håret.

När bögporregissören Dan Komar hittade honom bodde Aaron under en bro i Prag, Tjeckien. Han var då 18 år gammal.

Aaron fick flytta in i Komars hus där det redan bodde ett antal unga killar. Dan Komar gillade att ha dem nära, de var som en familj menade han.

Han och ett gäng unga killar var som en enda stor härlig familj.

Killarna, som alla var mellan 18 och 20 år, fick tak över huvudet, mat i magen och mellan 2000 och 5000 kronor per scen de deltog i.

Om de kunde deepthroata och bli penetrerade av två kukar samtidigt kunde de få någon tusenlapp extra.

Aaron och den nästan tre gånger äldre Dan Komar inledde ett förhållande som höll i tre år. Detta trots att Aaron såg sig själv som heterosexuell och brukade ta Viagra för att ens kunna få stånd inför filminspelningarna.

När förhållandet tog slut gjorde även hans karriär det och efter 14 bögporrfilmer var Aaron Hawke åter på gatan. Alkoholiserad, boendes i en container och tiggandes efter pengar i tunnelbanan.

Dan Komar verkade tycka att det var där Aaron hörde hemma. För som han uttryckte det:

”Man kan inte lära ett djur att bli en människa.”

I den tjeckiska bögporren är det i princip bara unga, lena och pojkiga kroppar som gäller. Efter 20-årsstrecket och några porrfilmer under bältet börjar kropparna att visa spår av ålder och då är karriären oftast slut.

Många av porrskådisarna har under sina aktiva år utvecklat drogberoenden och när karriären och pengarna försvinner hamnar många av dem på gatan där de börjar att prostituera sig.

Precis som Aaron.

Den finska dokumentären All Boys blottlägger produktionskedjan i den östeuropeiska bögporren som sedan slutet av 90-talet har blivit allt populärare.

Det är de fattiga, outbildade och arbetslösa unga männen utan starka familjeband eller sociala nätverk, som ramlar in i porrbranschen och dess ”fosterhem.”

För vissa erbjuder den världen överlevnad och en gemenskap, åtminstone för en stund, men i många fall är det bara snabba, enkla pengar som de senare får betala ett betydligt högre pris för.

Dokumentären visar allt det som är fel med porrbranschen. Där fattiga och desperata människor utnyttjas av gubbar som lockar med pengar och lyxliv.

Verkligheten blir ofta en annan med missbruk, sjukdomar och prostitution.

Dan Komars produktionsbolag var det första att introducera bareback på den tjeckiska bögporrmarknaden. Bareback, som är bögsex utan kondom, är numera standard i bögporrfilmer producerade i Östeuropa.

Hiv-test existerar inte. Bögporrproducenterna i dokumentären menar att de kan se om någon ser ”hälsosam” ut eller inte.

Det känns ju betryggande.

Dokumentären visar en fruktansvärd bransch som utnyttjar fattigdom och desperation för att få några välbärgade västerlänningar långt borta i något annat land att få utlösning.

Medan porrskådisarna efter sina glansdagar sover i containrar vid soptippen.

Annonser

9 reaktioner till “”Man kan inte lära ett djur att bli en människa.””

  1. Men fy fan! Usch! Usch! Jag sitter här med en klump i halsen, så jävla bra skrivet Linus. Det här gäller ju inte bara bögporr, fy fan vad väst har exploaterat Östeuropa på ”sexmarknaden”. Direkt då järnridån föll forsade gamarna in för att roffa åt sig sin del av unga tjejer och killar för att tillfredsställa behoven av porr och prostituerade i väst. Och det fortsätter än idag, därför att folk där är fattiga och desperata och därför lätta att lura. Jag blir helt jävla kräkfärdig och ibland skäms jag så fruktansvärt över att vara vit medelklassvästeuropé när jag tänker på vad mina likar har gjort. Usch!

    Är det här förresten samma film som du skrivit om tidigare? Minns att du för ett år sen, ish, skrev om östeuropeisk bögporr, ett inlägg som fastnat i mitt minne och som jag tänkt på många gånger sen dess.

      1. Ja men vad märkligt. Jag måste ju vara synsk! Jag blev förvånad när jag började läsa för jag kommer ihåg ett inlägg som är nästan identiskt med det här, faktiskt måste jag scrolla upp igen för att kolla att det är skrivet idag och inte tidigare. Möjligheten finns väl att jag läst om östeuropeisk bögporr i någon annan blogg, men den är inte särskilt stor. Alltså måste det vara så att jag har förmågan att se in i framtiden!

  2. När nackdelarna med porr diskuteras, fokuserar man ofta hur det påverkar kvinnor- de som deltar i filmerna, främst. Därför är det intressant med ett inlägg som fokuserar på männen inom porr. Det du berättar om låter helt fruktansvärt, speciellt hur regissören uttryckte sig om honom. Fy fan vad vidrigt.

  3. Förjävligt. Hatar porr. Vad än nån säger, så utnyttjar och expolaterar den äckliga porrindustrin trasiga människor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s