Skräckfilmerna där männen är sexobjekten.

Jag hatar skräckfilmer. För att jag blir så jävla rädd.

En gång gjorde jag misstaget att gå och se en skräckfilm på bio. Jag satt bredvid min pojkvän och skrek rakt ut genom hela filmen.

Inte små nätta skrik, utan riktiga gallskrik. Folk måste ha trott att jag var fullständigt galen.

Men trots det har jag sett min beskärda del av skräckfilmer genom åren. Ett genomgående tema förutom det sprutande blodet är de halvnakna, och ofta korkade, brudarna.

De tvålar in sig i duschen i en kvart, springer utan bh åt fel håll och provar kläder i små trosor. De springer runt i mörka källare som om de ville bli mördade.

Skräckfilmer är ingenting utan lite sexiga brudar på väg att möta sin skapare. Men det finns en skräckfilmsregissör som har en helt annan filosofi.

David DeCoteau gör i snitt tre b-skräckfilmer per år. Han har gjort över 70 stycken de senaste 25 åren med namn som Voodoo Academy, Witches of the Caribbean och Brotherhood.

Hans filmer kännetecknas av att det är männen som objektifieras in absurdum. Det är långa sekvenser när de duschar (varför duschar folk så mycket i skräckfilmer?) och springer runt utan tröjor.

Men det mest utmärkande för DeCoteaus filmer är de vita kalsongerna. Männen i hans filmer går nästan alltid runt i små vita kalsonger utan någon som helst anledning.

Eller vissa går ju i och för sig runt i svarta. DeCoteau har nämligen världens enklaste symbolik. Vit kalsong = god. Svart kalsong = ond.

Men främst har kalsongerna blivit hans sätt att visa upp sexiga killar utan att klä av dem helt, då han på senare tid konstigt nog vägrar att visa någon naken i sina filmer.

Självklart har många av hans filmer homoerotiska undertoner, vissa har till och med homoromanser med hånglande killar som står där i sina vita och svarta kallingar.

Då skriker jag alltid: grabben, du hånglar med mördaren!

DeCoteaus filmer är fruktansvärt banala, förutsägbara och larviga. Men just därför är de så underhållande.

Han har skapat en helt egen genre där det är den manliga kroppen som kameran oftare zoomar in på än den kvinnliga.

I en värld där objektifiering av kvinnor är vardagsmat är det uppfriskande med något annat. Dessutom är ju jag en förespråkare av att män ska objektifieras mer.

För att jämna ut bördorna, som jag brukar säga.

Annonser

14 reaktioner till “Skräckfilmerna där männen är sexobjekten.”

 1. Efter att ha sett klippet undrar jag lite över ditt ordval – ”homoerotiska UNDERTONER”??
  Kan också notera att inte ens där tar killarna av sig strumporna i sängen. Kanske du kan förklara den (o)vanan? Och har de elaka killarna då svarta strumpor?
  Funderar också på att You Tube godkänner den där filmen men inte klippet med två män som kramas…

  1. calle, haha! alltså vissa filmer har tydligt homotema, men nästan alla har nåt homoerotiskt under ytan.

   strumporna vet jag inte, men kanske!

   youtube visar många homokyssar, men vissa raderas. märkligt.

 2. Jag får också en helt oväntat stark lust att se skräckfilmer! Det enda jag tycker är tråkigt är homoerotiken. Varför? Jo, för att det får mig att dra slutsatsen att DeCoteau gör sina filmer för främst en manlig blick och inte en kvinnlig.

  1. peaches, absolut gör han filmerna för en manlig blick. för mig är det tydligt att han gör filmerna utifrån sig själv som homosexuell man. dock tycker jag inte att det helt tar bort tjusningen med hans filmer för en kvinnlig tittare.

 3. ”Inte små nätta skrik, utan riktiga gallskrik.” Hahahahahaha! Jag känner igen mig. Sen sover jag med lampan tänd och drömmer mardrömmar i en månad.

 4. ”Skräckfilmer är ingenting utan lite sexiga brudar på väg att möta sin skapare. ”

  Varför jag håller mig borta från sådana skräckfilmer. Det ska vara dom med en liten flicka med långt svart hår som mördar och står i! Samt Zombiefilmer med kvinnor i huvudrollen.

  Sen en sak, detta med homoerotik. Alltså, alla dom filmer jag får tips som sägs ha detta så är jag ett frågetecken varje gång. Vilket homoerotik? Vill jag har det kollar jag på bögporr. Att två killar är halvnakna tillsammans och slåss gör det inte till homoerotik. Annars skulle dom flesta filmer med kvinnor i räknas som det med tanke på hur mycket mer homoerotik det finnas mellan kvinnliga skådespelare. Men då kallas det inte för det.

  Nej hela det begreppet känns som en önskan efter något som inte finns i mainstreamfilmer.

  1. fumikofem, håller med om att homoerotiska undertoner används felaktigt ofta, dock inte i detta fall. här menar jag att det existerar i många av hans filmer då männen gör allt förutom att hångla och ha sex. men så klart är det min tolkning.

  1. fumikofem, tror vi pratar förbi varandra! det jag pratar om här och i inlägget är homoerotiska undertoner, och inte homoerotik. homoerotik kräver minst hångel- och helst sexscener, precis som du skriver, men homoerotiska undertoner syftar på att det finns en sexuell spänning mellan två av samma kön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s