13-årige Felix berättar om sina ätstörningar.

I lördags sände Barnaministeriet i P4 den radiodokumentär om 13-årige Felix kamp mot ätstörningar där jag är med på ett hörn.

Det är en mycket bra dokumentär då den på ett både berörande och informativt sätt skildrar hur en ätstörning kan uppstå och hur vägen till att bli frisk från den kan se ut.

Den är även viktig då den låter en ung kille prata om sina ätstörningar. Killar, och speciellt unga killar, med ätstörningar är en grupp som nästan aldrig hörs eller syns.

Detta trots att Felix är långtifrån ensam om att som ung kille kämpa med ätstörningar. Det blir bara vanligare och sjunker långt ner i åldrarna.

Det är därför så oerhört viktigt att berättelser som Felix når ut. För den visar andra unga människor som kämpar med ätstörningar att de inte är ensamma.

Och att de kan bli friska.

Ätstörningar är ensamhetens sjukdom. Dels för att du är ensam om att bära de destruktiva tankarna om dig själv varje sekund av varje dag, men också för att du ofta isolerar dig från de runt omkring dig.

Att våga och kunna prata om sin sjukdom är därför ett så viktigt steg. Jag beundrar verkligen Felix för hans mod och jag kan bara hoppas att hans berättelse når många i hans ålder.

Hör dokumentären här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s