6: En låt som påminner mig om ett ställe.

Långfredagen behöver också 30 låtar:

6. En låt som påminner mig om ett ställe.
Cyndi LauperInto the Nightlife.

När jag jobbade på Resumé fick jag två gånger åka ner för att bevaka världens största reklamtävling, Cannes Lions, i Cannes, Frankrike. Det var två oerhört arbetsamma men jävligt roliga resor.

Första året jag åkte var jag ung och grön. Hade inte jobbat särskilt länge på tidningen och tanken på att åka utomlands, till franska rivieran dessutom, för att bevaka en reklamtävling i en vecka kändes lite läskigt.

Det kändes som att bli utputtad ur boet utan att ha vecklat ut vingarna ännu. Men det visade sig att jag visst kunde flyga och vi hade den i särklass bästa bevakningen från svenskt mediahåll.

Jag och några kollegor både i en fantastiskt fin hyrd lägenhet i den äldre delen av Cannes. En lägenhet jag lätt skulle vilja äga. En sådan där som ligger i ett gammalt rustikt hus, men som inuti var helt totalrenoverad.

Problemet var bara att lägenheten låg högt upp på en kulle så det var hundratals trappsteg att gå upp och ner för flera gånger per dag. Jävla trappsteg att trampa mitt i medelshavsvärme.

Till min hjälp hade jag Cyndi Laupers då nya singel Into the Nightlife. Den hade en perfekt takt för att raskt gå upp och ner för de där trapporna. Så det blev en vana att alltid sätta på den vid första trappsteget.

Och nu kan jag inte lyssna på den utan att tänka på Cannes.

Jag ler varje gång.

Annonser
Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s