Att sjunga att man vill sexuellt utnyttja kvinnor.

Det här att skapa låtar som går ut på att man vill utnyttja fulla tjejer sexuellt. Det här att de som skapar låtarna inte fattar varför det inte är ok.

Som Brian McFadden. En gång i tiden den femte medlemmen i irländska pojkbandet Westlife och numera soloartist och dessutom domare i Australia’s Got Talent.

Han har nu bytt ut de smetiga kärleksballaderna mot bisarr banjodancemusik med övergreppstexter. I sin nya låt med den i sammanhanget hånfulla titeln Just The Way You Are sjunger han i refrängen följande:

”I like you just the way you are, drunk as shit dancing at the bar
I like it and I can’t wait to take you home so I can do some damage

I like you just the way you are, jump in the back seat of my car
I like it and I can’t wait to take you home so I can take advantage.”

Ok.

Texten talar sitt tydliga språk. Brian McFadden vill ta hem bruden som är ”drunk as shit” så att han kan ”do some damage” och ”take advantage”. Här hymlas det inte med vad som ska hända.

Den apfulla kvinnan ska knullas. Sedan om hon vill det eller inte spelar ju liksom ingen roll. Man måste ju passa på och ta ”advantage” när hon är full som en skunk!

Brian McFadden gillar ju henne ”precis som hon är”, det vill säga så full att han kan göra vad han vill med henne.

Kanske bör jag påminna Brian McFadden om att ha sex med en person som inte kan ge sitt medgivande är en våldtäkt. Brian McFadden sjunger alltså om att han vill våldta en kvinna.

Och det vill han att vi ska dansa till.

Vilket inte så många har velat göra som tur är. Hans fans har istället kritiserat honom. En kritik som han har viftat bort med att han skrev låten till sin fästmö, sångerskan Delta Goodrem:

”For the record I wrote the song about how I love it when Delta (Goodrem) has a drink (which is very rare) and she’s dancing. I am shocked at these ridiculous accusations about my new song that have been written.”

Bullshit.

Även om det är så att han faktiskt sjunger om sin fästmö. Vad gör det mer ok? Är det ok för en man att utnyttja en full kvinna sexuellt bara för att det är hans fästmö?

Självklart inte.

Det enda låten och alla som liknar den gör är att reproducera budskapet att fulla tjejer förtjänar vad de får och att män bara ska ta för sig. Att de älskar kvinnor ”precis som de är” om de är fulla nog att göra vad man vill med dem.

Det är bortom äcklande.

Annonser

23 reaktioner till “Att sjunga att man vill sexuellt utnyttja kvinnor.”

 1. Hah! Vilken jävla… mupp. Orkar inte lyssna på låten men bilden som syns här ovan ser ju ut som om han står i en sån där line-up där vittnen pekar ut gärningsmän. Kanske han är misstänkt för våldtäkt?

 2. Två vidrigheter förenas: banjodisko, smurffig röst med våldtäktsromantik. Mer vidrigt än så kan det faktiskt inte bli.

  1. svalin, vette fan var jag hittar idiotin, men den är nära till hands tyvärr. men det här var bland det vidrigaste.

 3. Fast vänta lite, inte för att jag kan texten men han sjunger väl inte att det är en kvinna han vill ta hem? Sexuelt utnyttjande är inte lika med feminism, och att förutsätta att offret är en kvinna är inte helt kosher.

  1. martin, nu gjorde ju jag det för att jag visste att han själv säger att han skrev den om sin fästmö. men visst, den går säkert att applicera även på män. det är inte ok att utnyttja en full man sexuellt heller.

 4. Brian McFadden kanske borde ta och lyssna på Bruno Mars låt med samma namn så kanske han skulle inse att det är en sådan låt vettiga människor skriver till sin fästmö.

 5. Otroligt korkat!!! Jag har aldrig hört låten innan men tack för att du sktev detta. Inte klokt om de spelar den ute o på radio. Smörja!!!

 6. Särdeles unken smörja måste jag säga. Nån mer som reagerat på de senare topplistorna som peppras med fula ord och väldigt explicita texter och titlar? Ex: ”Tonight I’m fucking you”, ”I just had sex”, ”S&M”, ”Only girl in the world” (texten, inte titeln), ”Fuck you”, osv osv. Jag är nu inte särskilt pryd, men det känns som att vi har gått från sexifierade musikvideor med Britney o Christina Aguilera låtsasjuckande till att få sexet upptryckt i ansiktet och runtsmetat tills man inte längre kan andas.

  1. sarixa, sex säljer ju så han försöker göra det som funkar. dock tar han det ytterligare ett steg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s