Nej, jag fattar inte varför man bleker analhålet.

Jag fortsätter min serie om saker jag inte fattar. Jag har varken fattat slipsen eller varför män spottar överallt. Något annat som jag verkligen inte fattar är analblekning.

Kvinnliga porrskådisar gör det tydligen så att analhålet håller samma färg som huden runt om. Här ska det inte se ut som ett körsbär inte. Och Sveriges största bloggare, Kissie, gjorde det tydligen förra året (fast som aprilskämt har jag fattat nu!).

Hon ville ”piffa till anuset”.

Alltså. Jag fattar ingenting. Först trodde jag att analblekning handlade om att bleka den eventuella hårväxt man har runt analen. Men sedan fattade jag att det var själva huden som blektes.

Och då fattade jag ingenting igen.
.
För varför behöver man bleka sin anal? Om den är väldigt mörkt färgad, vad gör det? Jag antar att folk torkar sig i röven ordentligt, så bajsrester lär det väl förhoppningsvis inte vara? Och vad handlar det om då?

Handlar det kanske bara om att göra även det hålet attraktivt för penetrering? Att det ska kännas mer ”naturligt” att ta den i tvåan om den inte påminner om att bajset brukar åka ut den vägen?

Är det ytterligare ett sätt att behaga den manliga blicken, vare sig man är porrskådis eller gör det för sin pojkvän? För inte fan bleker väl folk sina analhål om ingen ska sära på deras skinkor?

Jag fattar ingenting.

Ännu mindre fattar jag de som jobbar med att bleka folks analhål. Hur kul kan det vara? Hur utvecklande kan det vara? För det är ju verkligen en totalt meningslös tjänst man erbjuder. Den förbättrar knappast världen.

Jag menar, man bleker ju folks analhål för fan!

Dessutom får hela blekningsgrejen mig bara att tänka på hur hemskt det är att många mörkhyade människor, till exempel i Indien, använder kemikalier för att bleka huden vitare i strävan efter det vita västerländska idealet.

Det är något riktigt ruttet med all sorts blekning. Det är ett resultat av cyniska och oftast riktigt jävliga ideal, vare sig det handlar om västerländsk vithet eller någon sorts porrestetik.

Annonser

29 reaktioner till “Nej, jag fattar inte varför man bleker analhålet.”

  1. gustav, haha! svårt att veta när just kissie skämtar. hon skriver ju om EVERYTHING! men ja, var nog aprilskämt…

   1. gustav, det var ett fint sätt att betrakta henne som: ett konstprojekt. gör det lite lättare att hantera.

 1. Haha, ja, man kan ju verkligen undra hur det är att jobba med det där. Usch! Och att faktiskt gå dit och göra det. Snacka om obekvämt!

  Precis som du har jag svårt att förstå nyttan med det hela. Det verkar mest bara dumt och otroligt utseendefixerat.

 2. Har inget emot om folk bleker det och jag tror inte att det nödvändigtvis behöver handla om att behaga män, men jag förstår inte heller poängen med det dock. 😛 jag tänker mig att det bara skulle se konstigt ut. ><

  1. candy, nej, min mening är inte att säga att ingen ska få göra det, självklart får de det. men jag fattar det bara inte! det är weird!

 3. Vad jag har hört handlar det om föryngring ”rejuvination” alltså att man ser yngre ut i arslet. Detta hörde jag i USA. Barn har tydligen inte brunt runt könsorganen som folk som gått igenom puberteten ofta har.

 4. Det handlar väl i grunden om samma grej som att trimma/vaxa/raka könshåret… estetik. Det beror väl lite på en själv om man tycker att det är snyggare eller inte, samma sak som en helrakad pung eller liknande. Själv tycker jag att det skulle se lite bisarrt ut, men det är väl inte helt oförståerligt. Smaken är som baken… 😛

  1. elle, haha! javisst är det en smaksak förstås, men jag undrar bara hur många som ens kollar sig arslet för att bestämma hur de kan pynta det.

 5. Wow, jag trodde verkligen samma sak – att det var eventuellt ”rumpskårshår” som blektes… Isch vad det måste svida!! Och det kan inte vara helt bra på hudcellsnivå heller – yaikes!

  1. katarina, eller hur, måste svida som fan. och hur länge håller det eftersom man använder det hålet regelbundet när naturen kallar…

 6. Hihi, jag har stött på många människor som trott att det handlat om att bleka analhåRet. Jag har alltid fnissat lite inombords åt naiviteten (förlåt) för håret i stjärten rakar/vaxar man ju ”självklart” bort. Men jag tycker att det ger lite hopp om mänskligheten att det faktiskt finns folk som inte har en susning om det här. Bra!

 7. Kommer tillbaka till detta fascinerande ämne: Peaches, det låter väldigt riskfyllt att hålla på med vaxning/rakning i området – som en plantskola för andra obehagliga åkommor, typ inväxta hårsäckar/hemorrojder.. Nä, jag lämnar detta nu, försöker glömma o gå vidare..

  1. Nåja, det är nog inte farligare att raka sig där än att raka könshåret. Hur bra det blir beror helt på hur man gör.

   Observera nu att jag inte alls för någon pro-rakningspropaganda här, citationstecknen kring självklart var till för att visa på ironin.

   PS. Om man lyckas få hemorrojder av att raka sig därbak gör man nog något fundamentalt fel. DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s