När fyra polisbilar skickas efter en muslim.

Jag har väntat på det. Jag har bara väntat på det. Vi har länge sett exempel här i Sverige på hur rasister och andra idioter har behandlat muslimer på ovärdiga sätt.

Nu kan vi se, speciellt efter bomben i Stockholm, att det allt oftare sker i relation till att vilken muslim som helst utpekas som terrorist.

För människor verkar inte kunna förstå det uppenbara och enkla faktum att det är en väldigt liten del av världens muslimska befolkning som är militanta extremister.

Som sagt, jag har väntat på det. Att även svenska myndigheter, polisväsendet och andra samhällsinstitutioner också ska börja förlora förståndet och se en terrorist i varenda muslim.

Att föraktet och de felaktiga föreställningarna om muslimer allt mer kommer att institutionaliseras och bli en del av hur vårt lands institutioner behandlar en viss grupp av dess invånare.

Och den tiden verkar ha kommit nu.

För när jag läser att fyra polisbilar letade efter en man som sågs be vid en busshållplats, ja då blir jag rädd.

En väktare hade tydligen sett mannen utföra en böneritual vid busshållplatsen. Då mannen även bar på en ryggsäck blev väktaren misstänksam och larmade polisen.

Fyra bilar åkte runt och letade efter mannen. Först efter att poliserna hade kontrollerat två andra män hittade de den rätte mannen gåendes vid centrumet. När han visiterades hittade de så klart inga bomber.

Jaha, tänkte polisen. Vad fan, tänker jag.

Här har de förnedrat en man som bara hade bett till sin gud ute i offentligheten innan han steg på en buss. De förnedrade honom genom att utan bevis misstänkliggöra honom och mena att han skulle vara en terrorist.

Polisen ursäktar sig med att man tar det ”säkra före det osäkra” efter bomben i Stockholm. Det är ingen ursäkt som håller när det betyder att man kränker oskyldiga människor utan andra bevis än sina egna fördomar.

Ska att ta det ”säkra före det osäkra” betyda att man skickar fyra polisbilar efter varenda människa som man tror är en muslim? Efter varenda människa med ryggsäck på sig?

Var fan går gränsen för vad som är ok i ”jakten på terrorismen”?

Ska vi verkligen bli som USA? Där de amerikanska myndigheterna dagligen utsätter sin muslimska befolkning för häpnadsväckande föraktfull behandling

De strippar bort dessa människors mänskliga fri- och rättigheter. Utan att blinka.

Jag har bara väntat på att det skulle börja ske även här. Då även svenska institutioner förlorar förståndet och på allvar börjar att förskjuta en viss grupp människors fri- och rättigheter allt mer åt helvete.

Det här är mitt varnande finger för vad som komma skall. Det är en utveckling, en långsam förskjutning av vad som anses ok i ”jakten på terrorismen”, även här i Sverige.

Vi går steg för steg åt helvete.

Annonser

18 reaktioner till “När fyra polisbilar skickas efter en muslim.”

 1. Denna hysteri i jakt på terrorism är obegriplig och leder till en rädsla i samhället som riskerar att smitta och som är skadlig.

  Vissa utpekade grupper blir ordentligt drabbade där de misstänkliggörs eller vägras resa på grund av fel namn och vi andra får all vår elektroniska kommunikation övervakad.

  Den som kommunicerar med ”fel” person riskerar att drabbas av problem vid resor eller så får man oväntat besök hemma bara för att man nämner att man har en ”sprängande huvudvärk”.

  Politiskt sett ser det mörkt ut då det bara är Piratpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som står upp för våra rättigheter och de två senare har varit ganska tysta för att inte stöta sig med Socialdemokraterna.

  1. krille, håller så med. jakten på terrorismen är läskigare än själva terrorismen. för människors fri- och rättigheter sätts plötsligt ur spel. hemskt.

 2. Det lär väl inte dröja länge innan de skjuter ihjäl en oskyldig som de gjorde i London efter attentatet där (om jag inte minns helt fel). Bäst att ta det säkra före det osäkra. Man blir fan mörkrädd.

 3. Man kan inte annat än bli irriterad och förbannad att sånt här för hända men med tanke på vilka fördomar och okunskaper som finns mot muslimer är jag knappast förvånad. En hel del människor verkar ju till exempel tro att extremistiska islamister främst dödar och hotar folk i väst, vilket inte är sant. Sanningen är ju att det är främst muslimer som är offer för deras terrorism, men ändå är det muslimer som anses ska be om ursäkt för vad exremistiska islamister gör i Europa. Ska ett offer verkligen ta ansvar för vad dess förvare gör?

  1. svalin, ja och det blir så tydligt att muslimer får bära den tunga bördan av att alltid misstänkliggöras.

 4. Precis innan valet läste jag Lena Sundströms ”Världens lyckligaste folk” om främlingsfientligheten i Danmark. Och tänkte att vad som än händer, så ska vi i alla fall inte låta det gå så långt. Men vad fan gör man? Hur bromsar man de där stegen åt helvete? Känner mig så maktlös. Men det ger hopp att du fortfarande bryr dig varje gång. Tack för det.

  1. tioli, det vi kan göra är att inte ge upp och fortsätta prata om det. om vi slutar prata om det så blir det kört.

 5. Undrar om de skickar fyra polisbilar om nån tjej eller kille har blivit våldtagna/misshandlade?

 6. Jag blir så otroligt tung och ledsen i hjärtat när jag inser vart vårt samhälle är på väg. Jag undrar, har vi svenskar förlorat förståndet? Det är liksom inte bara en grupp, som de flesta föraktar, som har dessa fördomar och helt bisarra åsikter längre, det börjar sprida sig i den breda massan och det skrämmer skiten ur mig. Jag kan inte ens tänka mig hur det skulle kännas om jag bar slöja och tillbad Allah.

  1. jennifer, ja, det är så sorgligt med allt detta hat. varför bry sig så om andras livsval? skulle vara som om vi började mobba och hata alla som bär keps.

 7. Det man gör (eller i det här fallet: det polisen gör) är ju naturligtvis bara att bygga upp och spä på allmänhetens oro. Och just det är ju en del av målet med all slags terror.

  M a o: bra jobbat polisen! Men ni borde i rättvisans namn få någon slags ersättning för jobbet ni gör åt de verkliga terroristerna.

  Å andra sidan vad kan man vänta sig av ett land där ett parti med fd nynazister sitter i riksdagen och snart har större stöd än sossarna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s