Vi gör det privata politiskt igen.

Har inte varit mycket tid över till den här bloggen den senaste tiden. Jag har lagt all energi på att jobba med Prata om det.

Det är mycket jobb, men det är värt det varenda gång jag läser en berättelse som avslutas med att personen konstaterar att de nu mår bättre bara för att de har släppt ut all skam och all skuld.

Det är verkligen fantastiskt att vara med i en rörelse som helt tydligt verkligen behövs. Jag som bara för någon månad sedan konstaterade att feminismen måste göra det privata politiskt igen är nu själv med att gör just det.

”Det krävs politisk mobilisering inom och över blockgränserna, fler högljudda och organiserade feministiska debattörer och en växande gräsrotsrörelse. Det krävs att vi kollektivt, precis som generationerna före oss, gör det privata politiskt igen. Att vi gör feminismen politisk igen.”

Det är precis det Prata om det är för mig. Tidigare i år kunde vi se att Rättviseförmedlingen också var ett utmärkt exempel på det. Så jag är en mer hoppfull feminist än vanligt.

Nu blir det julledighet, men är tillbaka på måndag igen.

God jul och allt det!

Annonser

12 reaktioner till “Vi gör det privata politiskt igen.”

 1. Fick höra en över 50 år gammal berättelse om en liten flicka som blev nerbrottad av sina klasskamrater. Byxorna slets ner. Händer överallt. Till slut kunde hon slita sig lös. Dra upp byxorna och gömma sig i en butik tills killarna hade slutat leta. Det var första gången hon pratade om det och det efter att jag berättat om #prataomdet.
  ”Varför sa jag inget”, sa hon efteråt.

  1. amo, åh, tårar. och jag har tagit del av så många sådana historier och en massa med andra. och jag är så glad att så många nu kan berätta.

 2. Du är bra och inspirerande! Såg er på nyhetsmorgon häromdagen (stämmer va?), ni sa bra saker och dessutom var det spännande att få en röst på dig! Ha det så fint.

 3. Just det… här är någon som inte tycker att det privata är politiskt… http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/woody-allen-ar-en-riktig-smaborgare_5781213.svd

  ”Hur kan vi skydda den lilla världen från feminismen, socialismen och andra -ismer som har idéer om hur vi ska leva? Globaliseringen ökar behovet av ett tryggt, solidariskt privatbasläger.”

  Läser man den här vedervärdiga texten förstår man precis varför det privata MÅSTE vara politiskt. Det ”privata” var/är ju annars sådant som barnaga, hustrumisshandel och våldtäkt inom äktenskapet – allt lagligt i den ”lilla världen” tills även kvinnors och barns liv blev en politisk fråga. Men inte om Elise Claeson hade fått bestämma. Det blir också komiskt att hon verkar ha missat det vidriga familjeliv som fru och barn faktiskt har med den där sadistiske prästen i ”Fanny och Alexander”.

  1. l, elise claeson har ju aldrig riktigt kunna få ihop vad hon egentligen menar. men precis, det privata måste vara politiskt för att blotta de orättvisor och strukturer som ofta håller kvinna fastlåsta vid spisar, män och annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s