Därför vaknade jag med blod på kudden.

Ok. Den här historien är för knäpp för att jag inte ska dela med mig av den till er. Om jag en gång har berättat om hur jag brände kuken på ugnsluckan kan jag väl berätta vad som helst.

I går kväll kom jag hem ganska trött. Satte mig vid vardagsrumsbordet vid datorn som vanligt. Hade tagit med mig ett glas vatten. Efter att ha hämtat morgonrocken i badrummet snubblar jag på en datorkabel, har ut vattenglaset över hela bordet.

Vatten över räkningar, kamera, mobil, dator. Panik! Försökte rädda och hårtorka varenda elektrisk apparat. De klarade sig alla. Insåg dock att jag varken hade en trasa eller hushållspapper.

Så jag gick till badrummet för att hämta toapapper för att torka det blöta bordet. Visst hade kanske en handduk varit ett bättre val, men jag upplevde inte min smartaste timme på jorden just då.

På väg in i badrummet slår jag i tån i dörrkarmen, börjar hoppa på ett ben medan jag skriker fan fan fan, tar tag i hyllan ovanför min toalett, stöter till en liten skål som står där. Den ramlar rakt ner i toaletten, som ja var öppen, och går sönder i tusen bitar i toalettstolen.

Där står alltså jag med ett översvämmat vardagsrumsbord, en islagen tå och en glasskål i kras i toalettstolen. Hallelujah.

Jag tror ingen njuter av att tvingas gräva i en toalett med händerna, men nu hade jag inget val. Jag drog på mig två plastpåsar på handen och började gräva upp allt krossat glas ur toaletten.

Eftersom det var glasbitjävlar jag grävde efter skar jag mig självklart i fingret. Fick dock upp allt glas. Började sedan frenetiskt tvåla in min blodiga och toalettiga hand i tio minuter.

Morgonen efter, alltså imorse, vaknade jag med blod över hela kudden. Som i en skräckfilm skrek jag till och undrade var fan blodet kom i från.

Fingret så klart. Hade ju inte satt plåster på skiten av någon anledning. Så såret hade ju rivits upp under natten och blodat ner hela min kudde och mitt ansikte. Såg ut som ett skräckfilmsoffer.

Men den här gången var jag själv monstret.

Det jag har lärt mig av denna upplevelse: se vart jag går, ha inte glas nära datorn och fäll för fan ner toalettlocket.

Annonser

28 reaktioner till “Därför vaknade jag med blod på kudden.”

 1. Haha tack för att du delar med dig. Jag har också gjort den där, fast med kaffe – på jobbet. Datorn klarade sig men inte ritplattan och tangentbordet (den mycket viktiga shift la av). Lite pinsamt..

 2. Haha, fy! Det är så hemskt när allt går åt helsike och så är man liksom huvudrollen i en komedi man inte vill vara med i. Hur jobbigt det än var för dig när det hände måste jag säga att det var lite roligt att läsa om det! 😉

 3. Feng shui i korhet

  1. ha alltid välstädat
  2. spara inte på bra att ha saker
  3. fäll alltid ner locket på toalettstolen

  Feng shui är en kombination av traditionell österländsk visdom och trender inom västerländsk heminredning. I ditt fall kanske de grundläggande råden ska kompletteras med använd alltid kalsonger inomhus och sätt plåster på såriga fingrar. 🙂

 4. Hahaha, tack för att du delar med dig!
  Påminner om en kompis i gymnasiet som hade lågt blodtryck och var uppe för att kissa mitt i natten, svimmade och slog huvudet i handfatet. Han kviknade till efter en stund och drumlade i säng.
  Nästa morgon vaknar han av att hans mamma kommer in i rummet och börjar skrika som en dålig skräckfilmsskådepelare. Han hade lyckats bloda ner hela kudden och håret under natten, och såg tydligen ut som att han hade blivit mördad…

 5. Vardagsmat. I morse skulle jag öppna garaget, fick 1 ton snö över mig från taket. Hade inte behövt sminka mig eller fixa håret insåg jag snabbt. Går förmodligen i släkten. Håll till godo.

 6. Hahahaha! Stackars människa. Förlåt att jag skrattar men det låter så dråpligt. Om det kan vara till nån tröst brukar jag alldeles för ofta råka ut för konstiga saker.Tex så har jag såna där hyskor på mina vinterkängor, och var och varannan dag hakar skorna fast i varann så det tar tvärstopp vilket resulterar i att jag faller pladask framåt. Skitont gör det, men jag skäms iaf inte längre eftersom jag snubblar väldigt ofta överlag.

 7. Tack tack!
  Jag skulle just skriva en saga men nu blev jag helt ställd.
  Får ta och samla mig lite…
  Den här var helt i klass med en kompis som skar av sig fingret m mattkniv; stoppade det i munnen för att bevara/skydda; halkade i badrummet och slog huvudet och slutligen hittades medvetslös och blodig med ett avskuret finger i munnen.

 8. Åh hjälp, jag dör! Du är ju värre än mig, jag brukar lyckas med såna där helt orimliga saker. Och det händer mig oftast när jag har snorbråttom och redan är lite sen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s