Ett våldtäktsoffer som bara hade ett dåligt ligg.

Wikileaks grundare Julian Assange har anmälts för två sexbrott av två kvinnor i Sverige. Det vet vi alla vid det här laget. Det dock ingen av oss vet är om han är skyldig eller inte.

Det har inte hindrat nätets alla idioter att hänga ut en av kvinnorna med namn och foto. Hon har, precis som många andra påstådda våldtäktsoffer i historien, blivit grovt virtuellt spottad på.

Hon kallas för ”extremfeminist” som anmäler våldtäkter ”av ideologiska skäl”. En annan skriver att ”man engagerar inte staten för att man har haft ett dåligt ligg!”

Detta är samma våldtäktskultur som yttrade sig när de kända ”Stureplansprofilerna” hyllades på nätet medan kvinnan avfärdades som en ljugande hora.

Detta är samma våldtäktskultur som yttrade sig när en hel kommun fryste ut den våldtagna flickan i Bjästa.

Vi ser ständigt exempel som dessa, och jag har skrivet om det tusen gånger. Om den våldtäktskultur vars största mål är att se till att de som har blivit våldtagna, och inte de som har våldtagit dem, ska känna skam.

Jag är så jävla trött att jag inte orkar skriva om det den här gången. Mina händer vill istället för att skriva, bara knyta sig och slå sönder något.

Som tur är har andra skrivit klokt om det.

Ann-Charlotte Martéus skriver ungefär det jag vill skriva:

”Allt kan vändas emot kvinnan som anmäler. Om hon inte är tydligt blåslagen, eller kan gå utan att se ut att ha ont, exempelvis. Om man vet att hon har haft sex med någon tidigare, eller tyckt om våldtäktsmannen eller om hon gillar att festa. Eller, som här, om hon är feminist, har jobbat ihop med mannen som hon anklagar, eller varit arg och okvinnlig på sin blogg. Men de anklagade männen ursäktas. För att de är schysta/snygga/populära/ framgångsrika. För såvitt de inte har bockfot, horn i pannan eller heter Muhammed, är de självklart oskyldiga.”

Isobel Hadley-Kamptz
skriver om kopplingarna mellan antifeminismen och integritetsrörelsen:

”Visst, konspirationer finns också ibland, bortom Dan Brown, utomjordningar och hemliga sällskap, men våldtäkter är väldigt väldigt mycket vanligare. Och så länge vi fortsätter att behandla kvinnor som vågar tala om dem på samma sätt som en del av Assanges tillskyndare gjort med de anmälande kvinnorna nu är det ett minst lika stort problem som ökad övervakning och kontroll.”

Läs båda texterna. Bli förbannade. Och gör något av ilskan.

Annonser

14 reaktioner till “Ett våldtäktsoffer som bara hade ett dåligt ligg.”

 1. De finns de som tysta
  Assange och stänga
  Wikileaks för få bort de fakta
  som Assange presenterar
  så det passar bra om han våldtar
  och förgriper sig på kvinnor
  så opionen diskuterar
  det istället Wikileaks filmer

  Med reservation för att jag har inte läst och inte tänker läsa något ”flashback”-skvaller motsv i ämnet.

  1. pia, är fullt medveten om alla konspirationsteorier. skulle inte överraskas om någon av dem stämmer. men även en man som avslöjar krigens baksidor kan vara en jävel.

 2. Av det jag läst tycker jag inte riktigt det är jämförbart med Bjästa.

  Är han skyldig är han ett svin och ska såklart straffas, är det här någon hämndaktion av några bittra kvinnor så gör de en stor otjänst och hån mot alla som faktiskt har drabbats av verkliga övergrepp.

  Båda extremsidorna verkar ju ha bestämt sig för vad som har hänt och inte ta in några andra versioner än det de bestämt sig för.

  1. linda, ingen av oss vet vad som har hänt. precis som du skriver ska den som är skyldig få betala för det, oavsett om det är den anklagade eller den som anmälde. men jag menar att det är skit att det alltid är offren eller de potentiella offren som hängs ut som fan. vi vet inte vad som har hänt, trots det har inga jag har läst skrivit i närheten av samma hemskheter om assange som om de som anklagar honom.

 3. Pär Ström är en av idoterna i sammanhanget och den som tydligen har spritt kvinnans identitet på nätet. Samtidigt som han försvara integritet på andra håll kan han tydligen bryta mot den principen i det här fallet. Den antifeministiska aktivismen vägde tydligen tyngre. Jag hade en viss respekt för hans försvar för den personliga integirteten men den är som helt bortblåst nu. han är en jävla hycklare.

  1. svalin, jag fullständigt avskyr per ströms åsikter. han säger sig vara för jämställdhet samtidigt som han ständigt påstår att det nästan uteslutande är män som är offer för könsorättvisorna. han använder en ful argumentation som bottnar i djup okunnighet och ovilja att se kvinnor som jämlikar. nu sjunker han bara ännu längre ner.

 4. Hela mediaspektaklet kring detta är en skam som bidrar till hetsen. Det är förkastligt att göra som Expressen, det drabbar så många utan att allmänheten gagnats.

  Sen kan man fråga sig vem som tipsade Expressen. Den gjorde definitivt inte kvinnorna någon tjänst. Och var det den uthängda kvinnan som själv tipsade vilket många tror så lär hon bittert ångra det nu.

  1. krille, ja det är en soppa, som det alltid blir när expressen ska vara först utan att tänka på konsekvenserna eller vad de skriver.

 5. Jag går bara och väntar på att någon gör en polanski av Assange. ”Är inte hans verksamhet viktigare än någon liten våldtäkt?” Nej.

  1. peter lewerin, åh på vissa forum har jag sett sådana tankegångar. våldtäkter ursäktas bort hela tiden. det är tragiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s