När ens gris slaktas för att bli ens bacon.

I realityserien The Fabulous Beekman Boys får man följa pojkvännerna Brent och Josh som har lämnat sitt New York-liv för att bli farmare. De säljer egengjord ost och tvål, har ett lamadjur och kan inte sluta bråka med varandra.

Det är en härlig liten serie om en före detta dragqueen och en före detta bigshot hos Martha Stewart som numera skyfflar skit, sätter upp stängsel och försöker att para ihop kåta getter.

De har även två grisar på gården. I ett av avsnitten ska de slakta grisarna, Porky och Bess, för att ha kött över vintern. De födde upp grisarna av det enda skälet. För de vill bara kunna leva på mat från sin egen gård.

De har låtit grisarna leva gott och fritt. De har tänkt på grisarnas välbefinnande. De har döpt dem. Både Brent och Josh är känslosamma kring att faktiskt döda dem. Men de vill ändå bevittna det hela för att kunna värdesätta köttbiten på tallriken.

De kallar in experter som dödar grisarna på det mest smärtlösa sättet. Först ett skott från en elpistol mellan ögonen så att grisens nervcentrum slås ut, sedan skär man av halsen.

Både Brent och Josh gråter när de ser det hela. Brent säger att han aldrig kommer att köpa en hamburgare för tio kronor i sitt liv. För han tycker att livet som gavs för hamburgaren är värt mycket mer än så.

Fin tanke.

Avsnittet var extremt jobbigt att se på. Brent och Josh har behandlat grisarna så bra man kan när syftet är att föda upp dem för att slaktas. Grisarna har fått leva gott, de har fått omtanke under hela sina liv.

Sedan dödas de på ett så ”humant” sätt som möjligt.

Jag förstår Brent och Joshs tanke att enbart vilja äta det de själva producerar, och de gör det på ett djurvänligt sätt. Jag kan inte klandra dem, förutom deras köttätande, men det är deras val och inte mitt.

Jag skulle aldrig kunna föda upp djur bara för att döda dem. Hur bra jag än behandlade dem fram tills slakten. Jag skulle spy upp baconmackan som Brent och Josh åt i slutet av avsnittet.

Att jag är vegetarian är inte längre ett val, det är en självklarhet. Och det befäste avsnittet av The Fabulous Beekman Boys. För jag kan omöjligen göra det de gjorde och må bra i maggropen.

Porky och Bess, vila i fred.

Annonser

2 reaktioner till “När ens gris slaktas för att bli ens bacon.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s