De mest homoerotiska sportbilderna någonsin.

Sportens arena är för männen. Det vet vi. Det är de som det generellt satsas mer på i ung ålder, det är de som tjänar bäst på sin sport som proffs och det är de som är normen.

Kvinnliga fotbollsspelare spelar inte fotboll, utan damfotboll.

Jag har många gånger diskuterat hur omklädningsrumsmentaliteten och machoattityden ute plan är en del i skapandet av en normativ manlighet som existerar i kontrasten mot bögen och kärringen.

Ändå är det just på sportplanen som män är tillåtna att gå över den normativa manlighetens gränser. Där tillåts de vara nära varandra, krama varandra, pussa varandra. Utan bögtolkningen.

Det är fascinerande, minst sagt. Och för dem som vill analysera eller bara fantisera kan man ju fråga sig vad det är med en rund boll som slår ut manlighetens normer. Och för oss som gillar närhet mellan atletiska män, vi klagar inte.

Huffington Post har sammanställt ett fantastiskt fotoalbum med de mest homoerotiska sportbilderna någonsin. Det är ett bevis på hur nära män kan komma inom sportens värld.

Annonser

2 reaktioner till “De mest homoerotiska sportbilderna någonsin.”

  1. Nu sitter jag och läser en massa av dina gamla blogginlägg, precis som jag alltid gör när jag hittat en ny blogg som jag tycker om.

    Hur som helst, Jesper Fundberg har skrivit en avhandling om just detta som är väldigt bra, kan verkligen rekommendera den. ”Kom igen gubbar!” heter den. Lite lik ”! en klass för sig” av Fanny Ambjörnsson fast med fotbollsspelande killar då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s