Jag hoppas att Cristiano Ronaldo är hetero.

Nu när VM i herrfotboll äntligen är över tycker jag att vi ska diskutera viktigare frågor. Som Cristiano Ronaldos bebis.

Det är inte särskilt vanligt att en ensamstående man skaffar barn på egen hand. Genom adoption eller med hjälp av en surrogatmamma. Det är extremt ovanligt.

För det är ofta inte möjligt lagligt sett, eller få män vill det.

För några år sedan skaffade artisten Ricky Martin tvillingar med hjälp av en surrogatmamma. Jag tänkte redan då att det var för hans då obekräftade homosexualitet, vilket några år senare skulle visa sig stämma.

Ryktena gick ju om hans homosexualitet och för mig var barnen genom surrogatmamman bara en bekräftelse på det. För det är väldigt få män som skaffar barn på det viset, och ännu färre heterosexuella män.

För heteromän förväntas ju gifta sig och skaffa barn med sin fru.

För några veckor sedan avslöjade fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo att han har blivit pappa. Det kom som en total chock för en ovetande fotbollsvärld.

Även Ronaldo ryktas ha skaffat barnet med hjälp av en surrogatmamma. Ett i sådana fall extremt ovanligt beslut för en i offentligheten heterosexuell man. Dessutom en man som har en flickvän.

Varför inte skaffa barn med henne istället för med en främling?

Jag skulle lätt kunna argumentera att det hela handlar om att även Ronaldo egentligen är homosexuell. Jag kan peka på ytliga och stereotypa saker som klädstil och umgänge.

Att han dessutom stödjer hemlandet Portugals nya lag om könsneutrala äktenskap gör inte misstankarna mindre. Eller att han har utsetts till en ”gay icon” före namn som Kylie Minogue och Elton John.

Min ”gaydar” slår som fan, men som jag har skrivit tidigare utgår den bara från stereotypa föreställningar om bögar. Så även nu.

Allt det ställs mot hans eget nekande och skvallerpressens otaliga artiklar om olika affärer med kvinnor. Troligtvis har han gjort någon av dem på smällen och köpt hennes tystnad och vårdnaden om barnet.

En del av mig hoppas att han är homo, för det skulle ju sannerligen vara revolutionerande för fotbollsvärlden. En annan del av mig hoppas att han är heterosexuell och skaffade barnet med hjälp av en surrogatmamma.

På något skulle det glädja mig att en man, och inte den vanliga kvinnan, vill ha ett barn så mycket att han skaffar det på egen hand. Om man nu måste skaffa biologiska barn överhuvudtaget.

För det känns så ovanligt, eller hur? Att bögar skaffar barn på det viset har ju sina uppenbara förklaringar, men inte för heterosexuella män.

Betydligt vanligare är att kvinnor skaffar barn på egen hand. De orkar inte eller vägrar vänta på rätt karl, och tar därför saken i egna händer. Att kvinnor vill ha barn ses som självklart, så självklart att de som inte vill ha barn ses på med skepticism.

Män däremot förväntas inte längta efter barn. Snarare ligger pressen på att lyckas på andra plan. Karriärsmässiga och sportsliga. Och på sidan om skaffa den heteronormativa familjen med vacker fru, och barn på köpet.

Därför är det härligt med motbilder till det.

Jag har ingen aning om hur och varför Cristiano Ronaldo har blivit pappa. Men det ställer onekligen intressanta frågor.

Att han döper sin son till Cristiano Ronaldo är ju bara körsbäret.

Annonser

7 reaktioner till “Jag hoppas att Cristiano Ronaldo är hetero.”

  1. Nu har inte jag koll på varken fotboll, Ronaldo eller hans flickvän men kan det inte vara så att hans flickvän helt enkelt inte kan få barn.

    Tack för en bra blogg, det är du och Trollhare som har Sveriges bästa bloggar just nu.

    1. timmi, bra poäng! visst kan det vara så. det hela känns ju onekligen lite märkligt.

      och tack!

  2. Att köpa loss ett barn för hundratals miljoner då man är en sån hingst som Ronaldo verkar helskumt. Spännande fortsättning följer kanske? Kanske dyker han upp på Priden:) Vore väl kul!!

  3. jag tror han bara låg med en tjej som blev gravis och sen vill han inte ha hon i hans liv så han köpte lås barnet som dom säger jag tror mer på det än en surrogatmamma som han betallat 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s