Att bygga broar till en homofob.

Förra veckan undrade jag vad fan Elton John gjorde på den erkände homofoben Rush Limbaughs bröllop. För en miljon dollar spelade han sina hits till synes utan en tanke på vad han gjorde.

Så fort han tog checken från Rush Limbaughs hand accepterade och därmed legitimerade han också Limbaughs homofobi.

Rush Limbaugh har gjort en karriär av att diskriminera alla utanför den vita heterosexuelle mannens värld. Han ogillar att hbt-personer ska få några sorts rättigheter överhuvudtaget. Honom spelade Elton John glatt för.

Elton Johns man, David Furnish, förklarar nu varför:

”To put it in Elton’s exact words, when he got the invitation, he was ‘a little surprised.’ And then, when it turned out to be a genuinely sincere invitation… Elton said, ‘Life is about building bridges, not walls.'”

Att bygga broar är en fin tanke, och en nödvändighet för att göra den här världen lite lättare att leva i. Men att bygga broar handlar också om ett givande och tagande, en sorts jämlikhet mellan parterna i vart de vill gå.

Att Elton John accepterar en miljon dollar innebär också att han accepterar Rush Limbaughs homofobi. Men Limbaugh kommer inte att ändra sina åsikter. Att bjuda in Elton John var inte det första steget till det.

Han eller hans fru gillade bara Elton Johns plinkande och lyckades få honom att göra det. Homofoben lyckades få bögen att spela efter hans pipa.

Tydligen var Rush Limbaugh och hans fru ”incredibly gracious and very welcoming and very sweet and very appreciative.” Och det är väl självklart de är! De fick ju som de ville.

De kan vara hur snälla som helst, men de vill fortfarande att Elton John och alla andra hbt-personer ska ha så få rättigheter som möjligt. Och Elton John spelade glatt för dem som en andra klassens människa.

”We have to bring the world together, not apart.”

Det säger David Furnish och jag blir nästan paff över att han inte fattar att den enda värld Elton John rörde sig i och ”förde samman” var Limbaughs homofoba värld.

Annonser

8 reaktioner till “Att bygga broar till en homofob.”

 1. Elton kunde ju ha skänkt gaget oavkortat till någon fond som gynnar hbt-frågan. Han borde väl ha så han klarar sig utan den miljonen.

  1. kristina, men även om han gjorde det känns det ju sinnessjukt att han ska spela för en homofob bara för att ge pengarna till homofobens motståndare.

   1. Jo,men ett litet ”up yours” tycker jag ändå det hade varit.

   2. kristina, kanske, men nu byggs broarna mest mellan limbaughs bankkonto och elton johns…

  1. bokmald, yeah. de här broarna, de borde byggas från den förtryckande majoriteten. synd bara att det så sällan händer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s