Småbröstade kvinnor är inte riktiga kvinnor.

Sitter kvinnligheten i brösten? Tydligen, enligt en fransk domstol. De menade att transsexuella Delphine Ravisé-Giard var tvungen att förstora brösten för att de skulle erkänna henne som kvinna.

Delphine Ravisé-Giard, som jobbat länge inom den franska militären, erkändes som kvinna av sin arbetsplats, och dokument ändrades. Men för att framför lagen ses som kvinna behövde hon bli erkänd av en domstol.

I den lokala domstolen menade man dock att hon var tvungen att genomgå ett komplett könsbyte för att lagligt ses som kvinna. Detta domslut blev dock ogiltigförklarat av det franska justitiedepartementet.

De gick i linje med EU:s syn på de mänskliga rättigheterna som menar att ens könsidentitet inte kräver fullt könsbyte för att erkännas.

Men när Delphine Ravisé-Giard återigen gick till sin lokala domstol menade de att hon behöver ha bröst för att ses som en riktig kvinna. De ville alltså ha bevis på att hon har förstorat brösten tillräckligt för att de ska erkänna henne som en kvinna.

Med andra ord sitter kvinnligheten i brösten. Det är vad som gör en kvinna: storleken på brösten. Men vad säger detta om alla cis-könade kvinnor med små bröst? Är deras könstillhörighet i fara?

Som Delphine Ravisé-Giard säger:

”Of course, if the state applied the same test to cis [non-trans] women, it would have to redefine the gender of many French women. But of course, this would never happen. What size breasts are required for a change in civil status? Will that breast size be established nationally by the Minister of Justice or will it be up to the personal tastes of individual attorneys?”

Att byta kön är en process. En oftast lång och svår process. Den görs ofta mer besvärande av omvärldens vägran att se och erkänna en som ens rätta kön.

Det räcker inte med att man själv har kämpat med att skapa kroppen som passar vad man själv ser sig som, man ska även behöva fajtas mot samhällets ignorans och idioti.

Varför kan inte folk bara förstå att vilket kön man har handlar om vad man personligen identifierar sig som, och inte om vilka operationer som man har gjort?

Men nej.

Den franska domstolen är inte bara transfobisk, utan även uppenbarligen misogyn, då den på allvar menar att småbröstade kvinnor inte är kvinnor.

Helt plötsligt har hundratusentals franska kvinnor blivit män.

Annonser

6 reaktioner till “Småbröstade kvinnor är inte riktiga kvinnor.”

  1. Och inte bara franska, utan även svenska. Mina bröst skulle knappast klara kvinnlighetstestet, så små som de är. Jag är helt enkelt en man!

  2. Tänk, att vi överhuvudtaget har ett sådant stort behov av att stoppa in människor i olika fack; svart-vit, god-ond, kvinna-man…Tänk om alla bara kunde få vara? Enligt Judith Butler ”klär! man på sig kvinnligheten (obekväma skor, smink, kläder), tydligen ingår då brösten i detta i La France. Hm.

  3. Det är så fascinerande när folk ska definiera. Samma med till exempel ”förmågan att föda barn.” Schvupp så är gruppen kvinnor genast mindre.

    1. julia, ja! kvinnorna blir färre och färre. då lever aldrig upp till de kvinnliga reglerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s