Hårresande: Justin Bieber ser ut som en flata.

16-åriga stjärnskottet Justin Bieber är alla småflickors favorit. Han sjunger små naiva låtar om kärlek, och sätter flickors, och pojkars för den delen, hjärtan i brand.

Men tydligen har han även hittat en lite överraskande publik: han är nämligen skitpoppis bland flator. De kallar sig själva för ”biebians” då de tycker sig se ut och låta som den unge pojkartisten.

På gaybarer runt om i USA anordnas det Bieber Nights och på den fantastiska sajten Lesbians Who Look Like Justin Bieber kan flator som tycker sig likna Bieber lägga ut bilder på sig själva.

Som jag förstår det är det Justin Biebers karakteristiska frisyr som många flator känner igen sig i. Och det är intressant det här med frisyren.

Jag funderar på att klippa mig, igen. Jag brukar i regel klippa mig en två gånger per år. Jag hatar nämligen att göra det.

Jag känner mig på något sätt utsatt i den där stolen framför min egen spegelbild och en person med ett vasst föremål i handen. Det känns obekvämt.

Jag har, som de flesta, haft en del olika frisyrer i mina dagar. Allt från svart långt ner förbi axlarna till helsnaggat till ena sida långt andra sidan kort.

De senaste åren har jag dock endast alternerat mellan en kortklippt pojkfrisyr och en längre lockigare snebenevariant. Nu är det snart dags för den korta pojkfrisyren igen, i sommarvärmen och allt.

Grejen är att jag verkligen avskyr att klippa av mitt hår. Jag lever nämligen med hotet om att bli flintskallig innan jag fyller 30. Jag har jävligt taskiga anlag i släkten där varenda snubbe blev skallig i ung ålder.

Jag vet att när den dagen kommer för min del kommer jag att snagga av rubbet. Jag vägrar att vara en sådan som kammar över eller har en stor plätt mitt bland allt hår. Så fram tills den dagen vill jag njuta av mitt långa hår, oavsett om det klär mig eller inte.

Det är något med ens hår, med ens frisyr. Det är en konstig del av ens identitet. I alla fall för mig. Den dagen jag tappar håret kommer jag att vara någon annan.

Kanske är det ett ålderstecken. En ny årstid i livet, håret faller med löven.

Vad har ni för relation till ert hår?

Annonser

15 reaktioner till “Hårresande: Justin Bieber ser ut som en flata.”

 1. Väldigt osentimental. Har rakat av det många ggr, haft emofrissor, långt guldlockshår, Cleopatrapage, snajdig kort frisyr, osnajdig kort frisyr etc.

  Och faktiskt inget hår. Jag rakade det i en barbershop i Dalston i London en gång, det luktade ganja och spelades reagge på hög volym. Då rakades det så tajt att det inte fanns något mer än hud kvar. Lite läskigt.

  1. yevonde, men shit! jag känner att jag är för feg för att messa med håret som jag gjorde när jag var yngre. är väl skallighetshotet som är så starkt.

 2. Jag har nog en ganska laid back relation till mitt hår. Min paroll är ”äsch, det växer ut”. Den största delen av mitt liv har jag haft midjelångt hår, mest på min mors begäran. Sen har jag haft allt från afropermanent, platinablonderat, page till halvlångt. Nu har jag långt, ner på halva ryggen, helt min egen hårfärg samt har inte klippt mig på över ett år. Det börjar bli dags igen 🙂

  1. tildaf, shit, det var ett tag sedan jag såg min riktiga hårfärg. fast har utväxt nu. färgar alltid mitt hår mörkare. skulle sluta om jag hade en vettig riktig hårfärg.

 3. Haha, roligt att det här inlägget kommer idag, samma dag som en kompis ber mig att lägga ut bilder på mitt hår genom tiderna på min blogg. Jag har ett himla neurotiskt förhållande till mitt hår. Känner att det är en jättestor identitets- och stilmarkör men hatar att göra något med det – jag avskyr till och med att tvätta eländet. Jag rakade av det för tre år sedan och sedan dess har det fått växa. Nu är det långt och jobbigt, och jag borde raka av eländet igen, men jag orkar inte… Det finns så mycket annat jag vill lägga mina pengar och min energi på än mitt hår. Det är så jävla oviktigt men det tar en massa plats på mitt huvud =)

  1. lisbet, mäh! jag ser inte framemot att snagga av mig håret när jag blir flintis. när jag hade snaggat hår såg jag jättekonstig ut. coolt att göra det som tjej! inte många som vågar…

 4. Jag tycker att håret är jätteviktigt för utseendet, det är verkligen en krona som man alltid bär på huvudet.

  Själv har jag långt, tjockt hår och HATAR därför att gå till frisören för att de är tvungna att alltid klippa så kort…förstår mig inte på dem!

  1. suzan, för mig är det likadant. mitt utseende skulle se helt annorlunda utan rätt frisyr.

 5. Hatar också att klippa mig, men ändrar håret ganska ofta ändå. Har länge varit besatt vid frisyren och tänkt att bara jag hittar rätt frisyr så kommer jag att bli snygg. Det kommer jag inte.

  Är typ FTM och har ett väldigt mjukt och flickigt/barnsligt ansikte, så jag vill verkligen inte bli skallig eftersom jag är övertygad om att jag då kommer att se ut som en bebis.
  Vill kunna bära upp en 70-talspage, men det är svårt i en tid då page är en kvinnligt kodad frisyr och man inte gillar att bli könad som kvinna. Men när jag klippte mig kort och ser mer maskulin ut så trivs jag inte med det heller, har aldrig varit någon grabbig typ. Så nu odlas det igen.

  Sedan är det den delen av mig som tycker det vore rätt coolt att bli skallig, att som queerperson se ut som den alien man ibland känner sig som. Jag skulle skaffa massa peruker, gärna några Warholaktiga.
  Så det är kluvet, mellan att försöka hänga sig kvar vid att kunna bli ‘normalt’ snygg och att freak out.

  1. andy, att som queer inte vilja ha könskodade frisyrer kan jag förstå. man vill ju trivas med sin frisyr, på alla plan. samtidigt kanske det är ens egna föreställningar om kön som hindrar en från att se det man ser bra ut i.

 6. Min relation till mitt hår blev betydligt bättre när jag slutade använda schampoo och istället började tvätta håret med hårbalsam. Det låter helkonstigt, men är faktiskt jättebra. Istället för schampoo tar man helt enkelt och tvättar håret med något billigt siliconfritt hårbalsam. Det kan ta någon vecka innan håret vänjer sig vid nyordningen, men sedan så får man bättre hår än vad man någonsin haft tidigare. De billigaste sorterna av hårbalsam som säljs i livsmedelaffären brukar vara siliconfria. Siliconfria balsam finns även på Apoteket.

  Det finns kvinnor som anser att skalliga eller kortsnaggade män är det sexigaste som finns. Hur det är med bögar vet jag inte. 🙂 Hav förtröstan, även om det känns tungt.

  1. pia, balsam? hm, kanske ska prova…

   åh, haha! tack. vi får se när skalligdagen kommer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s