Uppmana till svält med en t-shirt!

Säg det med en t-shirt, brukar vissa säga. Och visst har t-shirten blivit platsen för alla sorters reklamslogans, uppmaningar och politiska budskap. Det har blivit en business.

Den hippa amerikanska klädkedjan Urban Outfitters har hakat på tåget, men de verkar ha gjort till sin grej att trycka väldigt störande budskap på sina t-shirts. På en t-shirt har de budskapet:

”Fathers it’s up to you! To preserve your daughters virginity!”

Denna mossiga och misogyna uppmaning om att kvinnans sexualitet inte är hennes egen, utan en mans, faderns eller makens, är inte det minsta rolig, om nu det var syftet.

Som om inte det var nog så har man nu börjat att sälja en t-shirt med det enkla budskapet:

”Eat less”

Jag har svårt att se humorn i något som uppmuntrar till hälsoskadliga beteenden i en kultur där kvinnor och män utvecklar ätstörningar på grund av det konstanta trycket av att vara smal.

T-shirten är en bland alla andra tusentals budskap vi får varje dag om hur mat, eller viss mat eller för mycket mat, är farligt för oss. T-shirten är ännu en uppmaning om smalhet vi inte behöver.

Det lustiga med Urban Outfitters, som verkar vilja röra om lite, är att de drog in en t-shirt med budskapet ”I Support Same Sex Marriage” då den, enligt dem, fick för mycket ”bad press”.

Med andra ord skiner företagets unkna politiska inställning igenom.

Kanske är det för att grundaren av företaget, och numera styrelseordförande, Richard Hayne, har donerat mycket pengar till konservativa politiker. Han efterträddes dock som vd av öppet homosexuelle Glen Senk 2007.

Frågan är vem som har mest makt, och hur deras styrelsemöten ser ut. Eller så kanske det är så enkelt att båda är idioter?

Annonser

4 reaktioner till “Uppmana till svält med en t-shirt!”

  1. Snacka om dubbelmoral att kunna preja på omgivningen sexistiska och kvinnofientliga ideal samtidigt som man inte kan stödja att alla ska kunna gifta sig oavsett sexuell läggning.

  2. Men shit, de där budskapen… näe, får mig att vilja bojkotta Urban Outfitters för all framtid. Inte för att jag någonsin köpt något där. Men jag vill fan inte göra det heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s