Här kan män pissa rakt ner i en kvinnas mun.

På en restaurang i Hamilton, Kanada, kunde gästande män pissa rakt ner i en kvinnas mun. Restaurangen hade nämligen en pissoar i formen av en kvinnas mun.

Pissoaren skapade stora protester, en namninsamlingslista med över 1100 namn och ett fördömande från stadens borgmästare. Till slut tog restaurangen motvilligt bort den.

Det är ett nederländsk företag som säljer den så kallade ”Kiss Toilet”. De beskriver sin produkt så här:

”Kisses! transforms a daily event into a blushing experience! Works better than aiming at the fly! This is one target men will never miss!”

Konstnären själv, Meike van Schijndel, säger att hon inte menade för den att tolkas som att män pissar ner i en kvinnas mun. Och så slår hon till med argumentet:

”Luckily for all those women who feel offended, they will never run into a ‘Kisses’ at a restroom.”

Ja, men då är ju allt lugnt. Om man inte ser problemet så existerar det inte.

Det är inte ett skämt att pissa i en kvinnas mun. Det är att förminska och degradera. För det här handlar inte om de som njuter av wet sex, utan om en pissoar på en vanlig restaurang.

Och i det sammanhanget pissar man på de som man anser är underordnade en, inte ens jämlikar. Pissoaren är bara en symbol för det förtryck och de övergrepp kvinnor får utstå i denna patriarkala värld.

För ska kvinnor verkligen ses som en avfallskvarn för mäns alla kroppsvätskor?

Inte fan kan jag se det som bra konst heller. Bra och relevant konst är den som utmanar normer och ideal, och inte den som bara befäster patriarkala föreställningar om att kvinnans plats är framför mannens kuk.

Pissigt värre.

Annonser

8 reaktioner till “Här kan män pissa rakt ner i en kvinnas mun.”

 1. Det absolut värsta, tycker jag , är ju att det är en kvinna som ligger bakom ”konstverket”. Hur jävla tragiskt är inte det? Hur ska det någonsin bli nån förändring i samhället när vi själva tycker det är okej att män pissar på oss. Trist.

  1. karin, jag blir inte särskilt förvånad över att det är en kvinna som står bakom den. patriarkatet hålls inte uppe enbart av män, utan även kvinnor. tyvärr…

 2. Alltså.. hur tänkte hon då? Hur kan man INTE tolka pussmunspissoaren som att män pissar ner i en kvinnas mun. I do not get it. Vad menade hon då?

  Jag håller med Karin, fruktansvärt att det är en kvinna dessutom som hittat på dårskapet. Hon borde bli nergraderad från att få kalla sig kvinna.

  1. jenny, som jag skrev till karin upprätthålls patriarkatet även av kvinnor. det är trist, och förvirrat då man helt tydligt då är blind inför hur andra kvinnor förtrycks, om man nu inte själv känner sig förtryckt.

 3. jag älskar hur konstnären bara verkar tro att det är kvinnor som har ett problem med det här. jag vet ett antal killar som skulle känna sig obekväma, arga, ledsna, kränkta och massa andra negativa känslor av att möta en sådan där grej på killtoan. du är ju ett bra exempel på det, Linus.

  1. hanna, absolut upprörs väldigt många män och det är så bra att det inte blir en fråga om ”känsliga” och ”lättstötta” kvinnor. för det handlar ju inte om det.

 4. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska tycka om det. Å ena sidan coolt, å andra sidan jävligt korkat. Och det är ju intressant att hon tror att bara kvinnor ska ta illa vid sig av detta.

  1. candy, kanske skulle den få en helt annan innebörd om den inte användes på en restaurang och istället var som konst på ett museum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s