Din fitta är ful om den inte har diamanter.

De flesta av oss vill se tilltalande ut. Även mellan benen. För oss själva, våra partners eller potentiella partners. I sängen och utanför.

Så vi gör det vi kan för att hålla det snyggt där nere. Men den senaste trenden tar det hela till en helt ny nivå. ”Vajazzling” går ut på att man rakar bort allt hår runt fittan och istället accesoarerar den med diamanter och annat blingbling.

Skådespelerskan Jennifer Love Hewitt har uppmärksammat denna nya trend då hon efter en separation ville känna sig fin igen. Och därför limmade hon fast diamanter framför fittan.

Ja, vi går alla vidare på våra egna sätt, minst sagt.

Jag skulle kunna förstå det hela om det förhöjde den sexuella njutningen på något sätt, men snarare lär väl blingblinget leda till att kondomer går sönder, att huden blir irriterad och att en diamant kanske åker upp i fel hål.

Vajazzling lanseras som något som ska stärka kvinnor. Men är det verkligen så?

Hela skönhetsindustrin går ju ut på att koppla det egna värdet till utseendet och få kvinnor och män att känna sig osäkra och oattraktiva, vilket ska få dem att köpa produkterna som löser dessa imaginära problem.

Vajazzling är bara ytterligare ett sätt att kränga produkter ingen trodde att de behövde.

Det är inget nytt att kvinnor har gjort allt möjligt för att skapa sig ett visst utseende. Raka, vaxa, ansa. Den dominerande kulturella föreställningen är ju att kvinnors kroppar aldrig kan vara vackra om de är naturliga, utan de måste modifieras.

I vår kultur är vi så besatta vid att skapa de perfekta kropparna och en lång rad med produkter och procedurer lanseras för att hjälpa oss med det. Dessa produkter och procedurer ska göra oss vackrare, lyckligare och mer älskvärda.

Vi har helt enkelt glömt bort att vi är vackra även utan produkter och procedurer.

Det är inte konstigt om vajazzling blir en hit. För om man kan få kvinnor att tro att de är fula mellan benen utan lite blingbling så har man lyckats.

Och vajazzling må säljas och beskrivas som något som är stärkande för kvinnor. Men frågan är egentligen varför diamanter framför fittan behövs för att man ska må bra i sig själv och med sitt utseende.

Vem har placerat den tanken i ens huvud?

Annonser

6 reaktioner till “Din fitta är ful om den inte har diamanter.”

 1. Haha, alltså det kommer bara mer och mer absurda saker så jag vet inte om jag ens kan tro på det längre. Känns som att jag lever i nån slags truman show-värld, och när som helst kommer det att hoppa fram nån kameragubbe och säga ”lurad! det var bara på skämt, hur kunde ni gå på det här?”. Men tyvärr kommer det nog inte att hända.

 2. Finns det någon version
  med stenar som passar män?
  Om tjejen skäms för sin fitta
  kommer stenarna då att passa?
  Hur ska hon göra med stenarna
  när hon ska vaxa eller raka
  för att behålla det släta?
  Kommer inte stenarna att skava
  om man ska ha sex och knulla?
  Fast man kanske bara ska glittra
  lite och då kan ju stenarna räcka?

  1. pia, så många bra frågor, så få svar. jag skulle då aldrig dekorera kuken. varken vackert eller funktionellt ju.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s