Sexiga fotbollsspelare kärar ner sig i varandra.

Som ni vet följer jag slaviskt de flesta hbt-historier som berättas i såpor världen över. Det är där de mest progressiva framstegen tas inom tv-världen när det gäller bögkaraktärer.

Just nu är jag beroende av den argentinska fotbollssåpan Botineras och deras okonventionella kärlekspar Manuel och Lalo.

Manuel är en muskelig familjeman med fru och två små barn. Han har återvänt till Argentina efter flera framgångsrika år som fotbollsproffs i Europa. Men han har hela sitt liv dolt och försökt förtränga att han också attraheras av män.

När han träffar Lalo blir han för första gången i sitt liv förälskad på riktigt.

Lalo är den nya spelaren i fotbollslaget. Han kommer från landet och är osäker och oerfaren när det gäller allt. Allt han vill är att spela fotboll och han hoppas att han ska få en lika framgångsrik karriär som Manuel.

Men när han förälskar sig i honom inser han att det kan kosta honom en karriär som knappt har börjat än.

Den här kärlekshistorien är inte unik på det sättet att de två männen har heterosexuella förhållanden vid sidan om och tvingas gömma sin kärlek till varandra från världen. Den är inte unik i det att den gör homosexualiteten till ett problem.

Den är inte unik i det att familjemannen slits mellan livet han har byggt upp och livet han egentligen vill ha.

Men den har så mycket mer nytt att erbjuda. För det första är historien placerad i en riktig machomiljö: fotbollsvärlden. Det skapar intressanta scenarior.

För hur många öppet homosexuella fotbollsspelare finns det?

Kommer ni på en enda?

Det är ett verkligt problem att homosexualitet inom sportvärlden fortfarande är så tabu, oavsett var man är i världen.

Omklädningsrumsmentaliteten, machoattityden ute plan och aggressiviteten hos många supportrar gör att många manliga idrottsutövare stannar i garderoben.

Den problematiken tycker jag att man hanterar väl hittills i Botineras.

En annan sak är att Manuel och Lalo måste vara det hunkigaste och sexigaste bögparet någonsin. Deras sexpack, muskler och fasta rumpor visas upp så ofta som möjligt utan att det känns löjligt.

Överhuvudtaget är det befriande att såpan inte behandlar bögparet annorlunda än de andra paren. Det är riktigt heta hångelscener och en och annan sexscen.

Det är tydligt att man inte på något sätt ryggar för att visa lite bögerier.

Historien är oerhört välskriven och välspelad, framför allt för att vara en telenovela. Och det är en kärlekshistoria, vilket slår allt annat.

Manuel och Lalo älskar verkligen varandra, men vet inte hur de ska klara av att göra det i en machovärld där de kanske inte är välkomna. Plus att det som i alla andra såpor kommer andra hinder i form av mord och annan skit.

Ni kan börja följa lika slaviskt här!

Annonser

8 reaktioner till “Sexiga fotbollsspelare kärar ner sig i varandra.”

 1. det finns en hel del öppna fotbollsspelare. victoria svensson t.ex., som väl t.o.m. är gift. sen har det gått en hel del rykten om madeleine edlund, elaine, marta, terese sjögran, jane tjörnkvist, hedvig lindahl etc. huruvida det är rykten eller sanning har jag inte brytt mej om så mycket att ta reda på.

  men jag antar att du föll i nån liten tillfällig grop och synonymiserar fotbollsspelare med manlig fotbollsspelare. där kan jag hålla med dej om att det är tomt. men det är jävligt synd att du som så många andra tänker att det finns fotbollsspelare och damfotbollsspelare. damfotbollsspelare spelar inte fotboll utan damfotboll. som om det vore en helt annan sport.

  1. anders, jag hade ingen aning om att victoria svensson och någon annan av de andra heller var homo. måste ha levt under en sten. generellt verkar kvinnor som spelar fotboll alltid omgärdas av flatrykten bara för att de spelar en manligt kodad sport.

   det var inte meningen att framställa det som att jag bara menar manliga spelare med min fråga. och jag har skrivit många gånger tidigare om idrott och poängterat att jag precis som du ogillar uppdelningar som fotboll och damfotboll.

   men med det sagt så diskuterar jag i inlägget främst de specifika strukturer som håller manliga idrottsutövare fast i garderoben. machoattityd, omklädningsrumsmentalitet osv, just för att botineras handlar om det. för kvinnliga idrottsutövare finns det andra hinder.

 2. Jag sitter i styrelsen i en kampsportsförening. Vi sysslar med moderna kampsporter – MMA, thaiboxning och brasiliansk jiu-jitsu. Det mest macho man kan göra, tycker många. Eller det mest bögiga tycker vissa om jiu-jitsun, eftersom utövandet innebär närkontakt – vi snackar ansiktet i skrevet och en massa kramande i liggande ställning (typ som brottning fast vi har pyjamas på istället för tight trikå).

  Vi jobbar jättemycket med attityder, jämställdhetsfrågor och HBT-frågor. Vi var till exempel den första idrottsföreningen (och enda) som har varit i kontakt med RFSL om att hålla ett informationsseminarium för ledare och medlemmar.

  Vi har målat killarnas omklädningsrum i knallrosa och i duschen står en stor tvålpump med Disneyprinsessor på. I början protesterade några av killarna, men insåg sedan själva hur löjligt det var när deras enda protest var ”rosa är ju en tjejfärg”. Även tjejer har gått i vår ”genusfälla” och automatiskt gått in i det rosa omklädningsrummet.

  Vi har blivit kallade hippies och fjollor och vissa har blivit besvikna på att vi inte slåss i en nedsläckt lokal med blod på väggarna utan har doftljus på toaletterna. Och rosa omklädningsrum. Men de allra allra flesta tycker att vi har skapat en jäkligt schysst och prestigelös atmosfär.

  Jag vet inte om vi har några medlemmar som är homo – men av 250 borde någon vara det. Jag hoppas verkligen att vi skapat en förening där man vågar vara öppen med sin sexuella läggning – om man vill.

  Varje terminstart kommer nya medlemmar och jobbet startar om – nya medlemmar att informera och förklara för. Och vi har fortfarande en bra bit att gå, men vi har i alla fall börjat jobba med frågan.

  Jag tycker att kommuner borde ställa krav på idrottsföreningar att jobba med HBT-frågor. I vår kommun måste man tex ha policys för jämställdhet, rent spel och droger för att få kommunala bidrag. Varför inte ha obligatorisk HBT-utbildning för idrottsledare för de föreningar som söker bidrag?

  1. kristina, jag är impad, skitbra jobbat! precis den inställning och det arbete ni gör behövs som fan. jag tycker att hbt-utbildning borde vara ett krav inom alla verksamheter. framför allt i offentliga institutioner som polis, sjukvård, skola och så vidare. det som fattas de flesta är just kunskap och nya perspektiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s