Ett exempel på att allt inte suger här i världen.

Jag vet att verkligheten suger och att jag ofta visar hur den suger. Det kan bli lite för svart, ledsamt och upprörande ibland.

Jag har skrivit om hur amerikanska skolor har diskriminerat hbt-elever på de mest respektlösa sätt. Genom att inte tillåta en lesbisk tjej gå med sin partner på balen. Istället lura dem till en fejkbal medan alla heteros fick festa på hemlig ort.

Genom att vägra publicera en lesbisk tjejs bild i skolans årsbok för att tjejen hade på sig en frack istället för klänning. I slutändan raderade man hennes namn helt och hållet från boken.

De här historierna är upprörande. De får oss i bästa fall att vara lite gladare över vår egen skolgång. Att den kanske inte var så förjävlig ändå.

Men nu vill jag berätta en uppmuntrande historia. 18-årige Derrek Lutz ville gå på sin bal i klänning och högklackade skor, eftersom han menar att han är en kvinna inombords.

”What makes me a woman is inside and it doesn’t really matter what’s on the outside. And everyone should really just be treated equally.”

Skolan var först inte särskilt glada och menade att det bröt mot deras regler. Men efter att ha startat en namninsamlingslista och en Facebook-grupp och efter många samtal med skolan löste sig det hela.

Derrek Lutz fick gå på sin bal i klänning och högklackat. Och inte nog med det: han blev utsedd till prom king! Han skriver själv och tackar:

”SO we won.. I got into prom with no problems… I also won PROM KING!… I’d really love to thank you all for supporting me. You all make me so proud to be alive and so proud to have so many people come together like this.”

Så ja, det finns de fina undantagen också. Även om mycket suger här i världen så gör inte allt det.

Remember.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s