Om du är bög eller flata får du inte skilja dig!

Det lustiga med debatten kring könsneutrala äktenskap i USA är att motståndarsidan alltid virrar bort sig och ramlar över sig själva. De gör det så jävla svårt för sig.

Som i Texas. I den konservativa staten, som har fostrat idioter som George W Bush, har man bekämpat könsneutrala äktenskap med näbbar och klor.

Men nu kommer det roliga: de vägrar att tillåta skilsmässor för gifta samkönade par!

De vill inte att bögar och flator får gifta sig, men de vägrar att skilja dem! De hatar alltså samkönade äktenskap, men kämpar för att hålla ihop dem?

Virrigt?

Texas vill alltså inte tillåta att samkönade par som har gift sig i en annan stat, där det är tillåtet, att skilja sig eftersom de inte kan upplösa något de inte erkänner som legalt. Faktiskt ganska logiskt, men ändå.

Det visar bara dumheten i det hela.

Motståndarna till könsneutrala äktenskap gör hela tiden sig själva en otjänst. Genom att inte ge samma rättigheter till alla snurrar de in sig i lagliga dilemman som alltid visar det absurda i att bögar och flator inte får gifta sig.

Som Tracy Clark-Flory skriver:

”I hope this serves as another reminder to opponents of gay marriage that denying basic rights to same-sex couples can be more trouble than it’s worth – you know, niggling complications arise, and injustice can be rather inconvenient.”

Jag tycker synd om bögarna och flatorna i Texas. Inte nog med att de inte får gifta sig. Men när de väl lurar till sig att göra det på annat håll så får de inte skilja sig.

När fan ska de få lugn och ro?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s