De smusslar och ljuger bort de våldtagna barnen.

För 18 år sedan uppträdde Sinead O’Connor i Saturday Night Live. Mitt i Bob Marleys låt War ändrade hon låttexten och skrek ”Child abuse” och ”Children! Children! Fight!” medan hon rev sönder en bild på påven John Paul II.

Hon uppmanade publiken och tittarna om att ”fight the real enemy.”

Hon hade tyvärr så rätt, så rätt.

Under flera år, och speciellt det senaste halvåret, har vi fått se hur pedofilhärvan inom den katolska kyrkan runt om i världen bara har växt och växt.

Vi har fått höra om präster som har mörkat för varandra och att till och med påven själv har försvarat pedofilanklagade präster.

Den katolska kyrkan har varit konsekventa i en sak: att skylla på alla andra än sig själva.

De har bland annat pekat ut judar, det moderna samhället och homosexualitet som skyldiga för de otaliga sexövergrepp på barn som har skett och fortfarande sker av präster och nunnor inom den katolska kyrkan i flertalet länder.

Den katolska kyrkan med påven i spetsen har våldtagit de våldtagna barnen ännu en gång genom att försöka dölja övergreppen och skydda prästerna som är skyldiga till dem. Det är bortom försvarbart.

Som Sinead O’Connor skrev i ett öppet brev härom månaden:

”How an organization which has acted, decade after decade, only to protect its business interests above the interests of children can feel it has the right to dictate to us what Christians should do is beyond belief… If Christ was here, he would be burning down the Vatican. And I for one would be helping him.”

Det är hårda, men ack så sanna ord.

Så vad göra? Marcus Birro skrev härom dagen om vad han, som troende katolik, vill att den katolska kyrkan ska förändra:

1) Avskaffa det obligatoriska celibatet för prästerna, 2) Kvinnor ska ges möjligheter att bli diakoner och präster, 3) Sluta förtrycka homosexuella, och 4) Upphäva förbudet mot preventivmedel.

Det är fyra mycket kloka och rimliga krav. Men herregud, vad tror Marcus Birro egentligen? Att katolska kyrkan skulle vara någon sorts modern programvara som bara behöver uppdateras för att funka igen?

Problemet är ju att programvaran är felgjord från början.

Den katolska kyrkan utgår från en religiös konservatism som bygger på fördömandet av allt som är nytt, progressivt och till synes medmänskligt. Precis som så många andra religioner.

Konservatismen är själva poängen med den katolska kyrkan. Att ändra på sig skulle innebära en total omförhandling av den grundläggande tron. Det går ju inte för sig.

Så de smusslar, mörkar och ljuger bort de våldtagna barnen.

Jag undrar: hur fan ser deras gud på det?

Annonser

14 reaktioner till “De smusslar och ljuger bort de våldtagna barnen.”

 1. Gud gillar väl alla som ber till honom och som fruktar honom tillräckligt mycket, i alla fall enligt gamla testamentet.

 2. Jag hävdar att det inte går att uppgradera religion utan att urlaka den. Just i kristendomen tjatas det ständigt om att Gud är densamme igår idag och i evighet och då funkar det inte att säga ”men nu tycker vi att det är ok med t.ex. sex före äktenskapet och då får Gud tycka att det är ok med” fast det uttryckligen står i bibeln att man ska döden dö ifall man pysslar med sånt äckelpäckel, särskilt om man är kvinna. Vill man ha en gullig, mysig och accepterande religion och kyrka, då får man nog hitta på den själv! Eller skita i det. Personligen föredrar jag ateismen och att finna glädje och trygghet i det man kan se och ta på.

  1. tildaf, haha, håller med! man borde skapa sin egen religion. och inga jävla böcker som folk ska dyrka och läsa utantill om tusen år.

   1. Nej, vandringssägner is the shit! Fast några riktlinjer borde man kanske ha så att religionen inte förvanskas genom åren och blir hemsk och rigid… som katolska kyrkan…

   2. tildaf, ja några universella som att vara snälla mot varandra och älska sin nästa och sån skit.

 3. Rekomenderad läsning för dig, Marcus Birro och alla andra: Alice Miller – Du skall icke märka (på svenska omkring 1980, den bör finnas på biblioteket)

  Alice Miller är psykoanalytiker som tar barnets parti och beskriver hur synen på barn och barnuppfostran återverkar på samhället.

 4. Hjärntvätt är vad det är – ”religion” har alltid varit ett fördolt verktyg för att kontrollera massorna och tillskansa sig rikedomar från sina allierade (adel, kapitalister och kriminella organisationer).
  Katolska kyrkan är ju inget annat än en auktoritär och kriminell PR-byrå – hur kan man förvänta sig ånger och skam från sådana genomkorrumperade idioter?

 5. Jag är inte alls ett fan av den katolska kyrkan. De har värderingar som är väldigt befängda. Däremot håller jag på att gå igenom kristendomens historia inför min masteruppsats och tänkta att du kunde vara intresserad av att man inom den ortodoxa kyrkan faktiskt en gång kan ha haft en typ av äktenskap för homosexuella som kallades adelphopoiia. Tycker det är intressant med tanke på vilket omdebatterat ämne det är idag (en del försöker hitta förklaringar om att det var en brödraskapsceremoni eller en adoptionsceremoni och sådant)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s