Är sexmissbruk bara en enkel ursäkt för otrohet?

De flesta av oss har säkert någon gång varit med om att vår partner har varit otrogen mot oss. Och för de flesta av oss har det säkert gjort jävligt ont.

Kanske inte sexet i sig, utan sveket. Kanske både och. Varje otrohet är unik, och så även känslorna kring den.

Anledningarna till otroheten kan var allt från fyllemisstag till olycklighet i förhållandet till ren förjävlighet. Men en ursäkt som jag aldrig har hört från folk jag känner är att den otrogna var sexmissbrukare.

Men det senaste halvåret har vi haft två präktiga kändisotrohetsskandaler. Först Tiger Woods som verkar ha knullat sig igenom ett dussin porraktriser (som nu fotas för Vanity Fair av alla tidningar).

Han checkade in på rehab för att tackla sitt ”sexmissbruk”.

Nu senaste var det Sandra Bullocks make Jesse James som verkar ha en grej för historieintresserade brudar. Det vill säga tatuerade brudar med naziåsikter. Åh, vad trevligt.

Och nu har även han checkat in på rehab för sitt ”sexmissbruk”.

När jag läste om det tänkte jag först cyniskt: vilken jävla bullshit! Inte fan är de några sexmissbrukare. De är bara två män som ville ha lite kinky sex med vilka de ville trots att de var gifta.

De ville leva singelliv trots att de hade en ring på fingret och hoppades att det aldrig skulle komma fram.

Jesse James satt med tårar i ögonen på Oscarsgalan och såg sin fru tacka honom med hela sitt hjärta. Hur mycket värda var hans tårar?

Och hur vackert är det inte att se honom göra heil Hitler?

Tiger Woods lät sin fru Elin sitta hemma med kidsen medan han golfade och penetrerade några andra brudar utanför greenen. Vackert, eller hur?

Det finns de som är sjuklig beroende av sex på riktigt. De som verkligen har ett missbruk. De drivs av att lägra vem som helst. De drivs av jakten efter det bästa kjol- eller byxtyget för att fylla tomrummen.

De som har varit med tusentals personer bara för att de inte kan sluta. De måste hitta en ny varje dag, flera gånger per dag. Annars gör sig tomrummen påminda igen. Precis som med vilket annat missbruk som helst.

Men är det så Tiger Woods och Jesse James känner?

Kanske, vad vet jag. Men jag känner mest att sexmissbruk i de här fallen bara är en sån jävla enkel ursäkt att ta till när man blir påkommen inför hela världen med byxorna nere och kuken i en femte tjej som inte är sin fru.

Vad som är ännu värre är att de förminskar de erfarenheter som riktiga sexmissbrukare har.

Vad tycker ni?

Annonser

12 reaktioner till “Är sexmissbruk bara en enkel ursäkt för otrohet?”

 1. Jag tror INTE att de lider av nåt missbruk.. jag börjar bli otroligt trött på sexmissbruks-rubrikerna. Direkt en känd man är otrogen så lider han tydligen.. jisses. Woody Harrelson står under anklagelserna i dagens aftonbladet också. Och som du skriver.. det förminskar problemet för dom som verkligen lider av detta.

  Därigen gjorde ju South park en fin betraktelse igen en gång.. why do rich famous men want to have sex with a lot of beautiful women? Why??
  Haha, ja.. det kan man fråga sig. Stort mysterium.

  1. julia, jag blir mest pissed off för att de på något sätt avklär sig ansvaret för sina handlingar. ”jag var ju sjuk!”

 2. Har också funderat på det här. Det har gått inflation i självdiagnoserna sexmissbrukare och shopaholic. Och om man är missbrukare har man tydligen inget ansvar för sitt beteende…

  1. louisa, precis! nästa gång jag gör något ogenomtänkt ska jag också skylla på närmaste missbruk.

 3. Haha 🙂 som tagen från South Park ;-), tror det var förra episoden.
  Där alla skolpojkar blir diagnoserade sexmissbrukare och får lära sig att de är endast sexmissbrukare när de blir tagna.

 4. Tänkte också på South Park, första episoden för denna säsong, ”Vad är det som får rika kändismän att vilja ligga med olika vackra kvinnor hela tiden? Normala män som oss vill ju bara ha sex med en person i hela vårt liv!”
  Nej jag tror inte att de lider av sexmissbruk, jag har träffat på ett par människor med ett riktigt destruktivt förhållande till sex, de har båda blivit sexuellt utnyttjade som barn och straffade sina kroppar genom prostitution och promiskuitet. Det handlade inte om porriga sms och heta möten på hotellrum eller 11 månader långa förhållanden där de låg i soffan och kollade på tv med sin älskare. Egentligen hade det inget med sex att göra.

  1. tildaf, precis. har fått den uppfattningen också. att sexet i sig är sekundärt. det är vad det ger en. ruset. flykten. whatever.

 5. Otrohet beror på dålig självkänsla
  brukar psykologerna säga
  Man är inte värd ett förhållande
  eller måste ständigt ha bekräftelse
  Förhållandet där hemma är sämre
  än vad man vill erkänna
  så man lockas till något annat
  nåt spännande och nytt
  nåt kravlöst och attraktivt
  En del skyller på det biologiska
  en man måste sprida generna
  och saknar därför egen vilja
  och måste därför para varje kvinna
  (fast det blir inavel och syskonparningar
  för kommande generationer)
  De vill säkert äta och behålla
  varenda liten bit av varje kaka
  Barn och fru därhemma
  och minst en vacker älskarinna
  Kan man bara umgås med bollar
  så behövs hjälp från psykologer
  så man lär sig hantera
  krav och ansvar för andra
  och inte bara fokusera
  på slice och att putta

  1. åia, tror ”kravlöst och attraktivt” är kärnan ofta. när ansvaret och förpliktelserna i relationen och familjen blir för stora vill man rasta dasen någon annanstans…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s