Att hata sig själv är den största kärleken.

Att vara homosexuell, och hata det. Att hata det så mycket att man låser in alla de tankarna, känslorna och lustarna långt bakom revbenen år efter år.

Skaffar kanske en fru som skydd från världens frågor.

Att hata det så mycket att man hatar alla de människor som vägrar att skämmas för sin homosexualitet, och som lever sina liv som de vill, öppet.

Att hata sig själv och alla som liknar en så mycket att man jobbar aktivt mot alla sorters hbt-rättigheter.

Lika regelbundet som årstiderna kommer nyheterna om amerikanska manliga politiker som har åkt fast med någon manlig hora, en utomäktenskaplig affär med en annan man eller något annat väldigt bögigt.

De nästan alltid konservativa republikanska politikerna har under hela sina politiska karriärer röstat mot könsneutrala äktenskap, anti-diskrimineringslagar, homoadoptioner och så vidare.

Det slår aldrig fel. Och man kan undra varför de röstar som de gör om de själva är homosexuella. Bill Maher uttrycker det perfekt i dokumentären Outrage:

”Because hating yourself is the greatest love of all.”

Den utmärkta dokumentären Outrage vill visa hyckleriet hos dessa amerikanska beslutfattare som i fråga efter fråga tar ställning mot hbt-människors rättigheter, men i hemlighet själva är homosexuella.

Dokumentären visar vilka konsekvenser denna dubbelmoral har och hur amerikanska medier agerar medbrottslingar i hemlighetsmakeriet genom att sällan kritiskt rapportera om det.

Det är en välgjord och journalistiskt genomarbetad dokumentär som ser som sin uppgift att outa manliga amerikanska politiker i ledande positioner.

Om objekten i dokumentärfilmen verkligen är homosexuella eller inte vet jag inte. Men dokumentären visar upp överväldigande bevis för att det är så. Och just det är också en intressant aspekt med filmen.

Vad ger dem rätten att outa någons sexualitet?

Jag ogillar av princip outing. Jag tycker generellt att media och alla andra inte har med någons privatliv att göra. Om någon är bög eller lesbisk så är det dens ensak, som de borde få uttrycka hur de vill.

Men.

Det är en skillnad om man trycker i garderoben samtidigt som man trycker på maktens knappar och därmed aktivt hindrar hbt-rättigheter. Då har man gått för långt.

Då har ens hat mot en själv blivit en offentlig angelägenhet.

Hata dig själv hur mycket du vill, men jag vägrar låta det hatet begränsa mitt liv. Du kan sitta och häcka i din garderob hur mycket du vill, men jag vägrar låta den garderoben hindra och förminska mig och andra homosexuella.

Det är som Barney Frank, en av de första öppet homosexuella i amerikanska kongressen, säger i dokumentären:

”They have the right to privacy, but not to hypocrisy.”

Annonser

5 reaktioner till “Att hata sig själv är den största kärleken.”

 1. Angående Barney Frank (bögen)
  Lika smutsig som sina jämlika republikaner….
  När republikanerna blev nedröstade så gick bankerna till demokraterna med stora pengasäckar och röstade igen, denna gång med demokraterna (Barney Frank i spetsen)

  The 14-term, 68-year-old Harvard-educated Democratic congressman from Massachusetts is chairman of the House Financial Services Committee, which means his portfolio includes banks, housing and now the auto industry.

  He has been at the center of both the $700-billion dollar rescue for financial institutions, and the bailout attempt for the car companies that failed in the Senate.

  He worked on both this past week: pressuring Treasury Secretary Henry Paulson to deal with home foreclosures, and negotiating with the White House on the loan for GM and Chrysler. True to textbook liberalism, Barney Frank worked hard to keep the carmakers out of Chapter 11.

  Smutsig människa.

 2. Dem där männen som håller på så är så himla tragiska samtidigt som de förstör för så många andra för att de personligen inte vill erkänna att de är bögar.

  1. svalin, så är det. och då har man gått över privatlivets gränser när man vill begränsa andras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s