Så här festar du okvinnligt.

Det är många sporter jag hatar. Ishockey ligger jävligt högt upp på den listan. Jag ser aldrig vad pucken är och jag fattar inte varför spelarna måste slåss var femte minut.

Ishockey är ingen sport, det är en lek med liten manlighet.

Vi vet alla att sportvärlden, likt resten av världen, domineras av män och manliga föreställningar om hur allt borde vara. Det exemplifierades i och med det kvinnliga kanadensiska hockeylagets firande av sitt OS-guld.

Efter att stadion hade tömts på folk och spelarna hade fått sina guldmedaljer återvände de till isen för att fira. De hällde champagne i varandras munnar, drack öl, kysste isen och rökte cigarr.

Enda problemet var att en fotograf var kvar och tog bilder på dem.

Detta har lett till IOK har inlett en undersökning och laget har gått ut med en offentlig ursäkt för sitt beteende. Men frågan: vad har de att be om ursäkt för?

Av kommentarer att döma diskuterar fans det i termer av att det är dåligt sportsligt beteende. Det är ju bara bullshit. Ishockey är en tuff machosport där folk slår varandra på käften tre gånger per match.

Och hur många gånger har vi inte sett hårt festande hockeyspelare?

Det har vi ju. Men de har ju haft ett annat kön. Och däri ligger nog problemet. Det är brudar som dricker öl och röker cigarr. De är okvinnliga.

De är för det första så pass okvinnliga att de har gett sig in i en typiskt tuff karlasport som tvingar dem att lägga på sig muskler och tejpa brösten. Men nu vill de fira som riktiga karlar också?

Det går inte för sig.

Brudar, drick era Cosmopolitans lugnt och stilla på era hotellrum, tack.

Annonser

2 reaktioner till “Så här festar du okvinnligt.”

  1. Ja, vad fan är grejen med att be om ursäkt för att man festat loss? De hade anledning till det. De ska inte behöva känna press på sig att be om ursäkt bara för att folk tycker att de är okvinnliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s