Kuken har ingen hjärna.

Kuken har ingen hjärna, och inget hjärta. Den är inte en egen person. Ändå är det en bild som ständigt reproduceras i skämt, klichéer och inom populärkulturen. Kuken kan ju till och med vara rasistisk.

Marcus Birro gör sitt för den självgående kuken i sin senaste krönika.

”En sak bör en man lära sig och det är att ta kontrollen över sitt kön. Vad är det för värdelösa män som låter en dinglande enögd muskel styra sina liv?”

Marcus Birro kopplar bort kuken från kroppen och kopplar fast den till manligheten. En trängd manlighet som handlar om att ständigt stå emot alla frestelser och lustar om att erövra och penetrera.

Att vara en riktigt karl i Birros värld handlar om att kontrollera kuken.

”Disciplinera din balle, man!”

Som vanligt skriver Marcus Birro en snyftare om sitt tidigare syndiga leverne och om att han nu är en ny man. Hela hans skrivande verkar handla om att nyreligiöst mässa om bra och dålig manlighet.

Det börjar minst sagt bli tradigt.

Men det är intressant det här med manligheten och kuken. Jag har många gånger påpekat att föreställningen om manlig sexualitet handlar om att separera kuken från mannen.

Kuken har ett eget liv, till och med ett eget personnamn. Petter-Niklas är ett populärt namn har jag hört. Det är en kuk med en egen vilja som i bästa fall kan styras av mannen, och i värsta fall används som en bortförklarande ursäkt.

Den manliga sexualiteten reduceras till kuken. Och kopplas bort från den manliga kroppen, hjärnan som styr den och ansvaret över dess handlingar. Kuken vill ha vad kuken vill ha.

Jag är trött på skiten.

Det är dags att vi en gång för alla slår fast att kuken kontrolleras av hjärnan, och inte behöver styras av föreställningar om manlighet.

Annonser

2 reaktioner till “Kuken har ingen hjärna.”

  1. Som vanligt består en mans värde i hans förmåga till kontroll över en massa saker. Fast, öh.. må vara att kuken är enögd men den är väl ändå ingen muskel?

    1. raoul, nä vad fan är det? enligt wikipedia består kuken av tre parallella cylinderformade svällkroppar. usch.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s