12 bästa bögfilmerna: Patrik 1,5.

10. Patrik 1,5 (Sverige)

Det gifta paret Göran (Gustaf Skarsgård) och Sven (Torkel Petersson) flyttar in i ett villområde och deras högsta dröm är att få adoptera ett barn. De ansöker om ett barn och får till sin stora glädje snart ett svar som säger att de får adoptera Patrik 1,5 år. Men istället dyker 15-åringen Patrik (Tom Ljungman) upp, och det visar sig att det blivit fel i pappersarbetet.

Patrik 1,5 är en konventionell romantisk komedi. Fast ändå inte. Manuset innehåller mycket bekant. Fast ändå inte. För filmen är utan tvekan en av de bästa romantiska komedierna med ett bögpar i huvudrollen som någonsin har gjorts. I hela världen.

Tack vare ett jävligt bra hantverk slätas manusets brister över. Regissören Ella Lemhagen har skapat ett villaområde som knarkar 80-talsestestik och som ger filmen en glädjesmittande inramning.

Gustaf Skarsgård och Torkel Petersson är fantastiska i huvudrollerna. De skapar något mer än de platta karaktärer som de lätt hade kunnat bli. Och vilken kemi de har!

Det är skönt att se en film som behandlar det bögiga för vad det är. Ingen big deal för de som är det, men att det alltid finns någon i omgivningen som kanske har problem med det. De huvudsakliga problem som uppstår i filmen har inte något med bögigheten att göra. Det är tyvärr ovanligt att se.

Sedan har jag ju minnen från när jag såg den.

De 12 bästa bögfilmerna

12. Plata Quemada
11. Were the World Mine
10. Patrik 1,5

Annonser

13 reaktioner till “12 bästa bögfilmerna: Patrik 1,5.”

  1. Varför har du valt att lista bögfilmer och inte t ex homofilmer? Eller, jag undrar snarare, finns det lebb-filmer? Hade en 12 bästa homofilmerna-lista kanske resulterat i samma filmer? Jag kan inte påstå att jag är bevandrad i filmens värld alls (jag tittar ju som sagt bart och blott på romantiska hollywood-komedier) men jag är ändå nyfiken.

    1. veronika, jag har helt enkelt dålig koll på lesbiska filmer. om jag hade bättre koll skulle säkert några platsa. men jag gillar man on man action. så enkelt är det. men fucking åmål, monster och du ska nog se att det går över är mina lebbtips på rak arm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s