Att vara en man med en fitta.

Med titlar som V for Vagina, Buckback Mountain och Buck Off har Buck Angel blivit en framgångsrik porrstjärna. Han har som så många andra i porrbranschen tatueringar, vältränad kropp och ett maskulint uttryck.

Men han är inte som alla andra män i porrbranschen. Han har nämligen en fitta.

Han föddes som Susan, men insåg tidigt att han varken ville eller kunde leva upp till vad namnet och könet förpliktade. Han gick igenom den resa som så många som känner sig födda i fel kropp gör.

Som en främling inför sin egen spegelbild.

”Everyone else seemed at ease and perfectly happy with what was going on with their bodies. I was really depressed and I went inside myself. I started acting out and becoming incredibly self destructive… but I didn’t know what else to do.”

Ett liv av alkohol, droger och prostitution följde. Allt det onda fram tills insikten: ”I am a man.”

Buck började att tranformera sin kropp. Under tio år byggde han om sig själv med hjälp av hormoner, operationer och otaliga vändor på gymmet.

Men han valde att behålla en sak. Sin fitta. En av orsakerna är att han inte tycker att den teknik som finns i dag skapar tillräckligt bra kukar.

”What I’ve got works perfectly and it gives me lots of options. I decided to keep my vagina. I’m still a man… just a man with a pussy.”

Det som är intressant med Buck Angel är att han ställer alla frågor om kön på sin spets. Är han en man trots att han inte har en kuk? Är han en kvinna trots att han inte har bröst? Vad fan är han?

Svaret för mig är enkelt: han är vad han själv anser sig vara.

Om han anser att han måste definiera sig så är det hans val. För mig är han en människa. Det är alla i första hand. Att jag använder han är för att Buck själv ser sig som en man. Själv säger han:

”What is a man? If a man loses his genitals in say a car accident, are you not a man anymore? Of course you are. Being a man is more about what’s in your head than what your body looks like.”

Det sorgliga är att Buck Angel har blivit den udda i alla sammanhang. Hans gamla lesbiska vänner tog avstånd från honom när han blev en han. De såg det som att han svek dem, och sin kvinnlighet.

Transsexuella aktivister har enligt Buck stött bort honom då de ser honom som ett dåligt exempel på någon som inte har gått ”hela vägen” och som utnyttjar just det faktum för att tjäna pengar.

Jag säger det igen: hbt-världen är lika inskränkt som resten av världen. Tro aldrig något annat. Samma normer härskar, samma normer vinner oftast.

Och samma normer måste utmanas.

Nu är Buck Angel en framgångsrik porrstjärna. Han skapade en helt ny genre. Det är inte så konstigt kanske. Det finns inte så många män med fittor som vill knulla framför kameran.

Jag är fascinerad av Buck Angel för att jag aldrig har läst om någon som honom förut. För att han bara med sin nakna kropp får en att fundera.

Och framför allt påminner om att lycka kommer i många former.

”You need to live your life on your terms, and not let other people tell you what’s right for you. You know what feels right for you.”

Annonser

8 reaktioner till “Att vara en man med en fitta.”

  1. jag håller med dig, han är väldigt intressant och de frågor som uppstår likaså. men det är sorgligt att se hur svartvittänkande människor är. det ska vara så antingen eller för så väldigt många. och så säger de att vi med borderline tänker svartvitt. vad fan, det är ju hela världen i stort som gör det, inte bara personer med borderline…

    jag tycker att man kan låta honom vara det han vill vara, helt enkelt. jävligt häftigt med en porrskådespelare som föddes som kvinna men blev man med fitta, btw. =D

    1. candy, precis. buck står får något annat. så coolt. och jag försöker föreställa mig hur han är i en porrfilm. porr är ju så otroligt könsrollsstyrt. spännande med någon som är lite mittemellan.

  2. Och hur ser omgivningen på någon som är ihop med någon som Buck? Blir den kvinnan klassad som flata, bi, straight eller pervers? (eller bög, bi alternativt pervers)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s