Historiskt bögsexande innan tolvslaget.

Det känns på något sätt skönt att det hanns med under 00-talet. Det skulle ha känts värre om det hade dröjt till 2010-talet för att USA skulle få sin första bögsexscen på dagteve.

Det är mitt favoritpar Kyle och Oliver i såpan One Life To Live som på nyårsafton äntligen hade sex. Och det är groundbreaking. För aldrig tidigare har amerikansk dagteve visat en sexscen mellan två män.

Man har som bäst visat en puss och sedan hur paret ligger i sängen efteråt. Åh, vad sexigt.

Det som är så bra med den här scenen är att den kunde ha gjorts med ett heteropar. Man värjde inte bara för att det är två män. Det är ömt, lite cheesy, men mest vackert.

Och paret har till med fått en nyskriven låt för att ännu mer understryka att historien är viktig för manusförfattarna.

Som jag har skrivit förut är det här en historia som har varit revolutionär för amerikansk dagteve. Den introducerade den första kärlekstriangeln mellan tre män. Den visade det första samkönade frieriet. Den hade också det första massbröllopet för homosexuella par.

Och nu den första sexscenen mellan två män.

Det är så viktigt. Att homokärlek får breda ut sig, vara dramatisk, sexig och berörande precis som alla miljontals heterokärlekshistorier.

Tänk på alla unga killar och tjejer som funderar kring sin sexualitet, som känner sig annorlunda, och ensamma. Tänk att kunna få följa en sådan välskriven historia som den om Kyle och Oliver.

Det betyder så mycket. Ensamheten känns mindre påtaglig.

Nu ska tydligen Kyle och Oliver få vara lyckliga ett tag. Men inte länge. För Oliver lurades i säng av såpans bitch innan han erkände för sig själv att han var bög. Och hon är nu gravid. Med hans unge. Men han vet inte om det. Ännu.

Drama, drama, drama.

Annonser

9 reaktioner till “Historiskt bögsexande innan tolvslaget.”

    1. bella, hm, jag tror knappast micki i rederiet hade sexscener. det skulle dock förvåna mig om det inte har hänt i någon såpa eller annan svensk tv-serie. ska researcha lite!

    1. svalin, den är fin! och fint att oliver gråter lite. han och kyle hade en affär för flera år sedan och han har inte varit med en annan man sen dess. han har längtat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s