Det är dags att ta fitta och kuk i munnen.

”Man skall kunna slicka fitta på morgonen och suga kuk på kvällen om man känner för det.”

Det tycker miljöpartisten Sofia Bothorp som uttryckte sig så under en fullmäktigedebatt i Karlskrona förra veckan.

Uttalandet fick givetvis upprörda bloggare, kristna och skvallerpressen att gå bananas, men jag tycker det är rakt och ärligt.

Hon pratade om sexuell frigjordhet och ville poängtera vad det faktiskt betyder. Just frihet.

Men ord som fitta och kuk är farliga. Chockerande. Tycker vissa. Inte jag. Jag är konsekvent med användandet av fitta och kuk på den här bloggen. Vagina och penis, slida och snopp låter som könen på små barn.

Men det är lustigt det där. Någon påpekade en gång att det blir så sexfixerat och sexuellt bara för att jag använder orden kuk och fitta. Jag tycker verkligen inte det. Jag tycker bara att de två är de bästa och rakaste orden för biologiskt kön.

Att folk dock tycker att orden i sig gör allt så sexfixerat visar bara på hur lättstötta människor är och att vi pratar alldeles för fluffigt om kön och sex annars.

Och just för att fitta ibland används som skällsord. Så även av mig tyvärr. Inlärt. Just därför är det ännu viktigare att använda det rätt. För kvinnans biologiska kön, och inget annat.

Sofia Bothorp känns som en rak och ärlig politiker just för att hon vågar prata klarspråk. Det borde vi alla göra. Det är dags att ta fitta och kuk i munnen.

Fitta.

Kuk.

Annonser

10 reaktioner till “Det är dags att ta fitta och kuk i munnen.”

 1. Äntligen! Jag har stört mig så länge på att man inte ska säga kuk och speciellt inte fitta. Kan bara hålla med dig när du säger att man just därför ska använda ordet fitta, för att börja använda det på rätt sätt. Överhuvudtaget ett klockrent inlägg!

  1. ivana, ja det är dags att reclaima lite ord. det är som ”bög”, det tycker vissa fortfarande har en negativ klang. men det är bara att använda det rätt så löser vi det.

 2. Håller helt med Ivana som ett klockrent inlägg!
  Märkte i helgen att en vän tagit Kuk och Fitta lite från de skällsorden ( som jag även använder mig av, typ när jag råkar sparka foten jävulst hårt in i dörrkarmen) Hur som haver så säger hon ” Fittigt bra” tycker det är rätt gulligt. Vi västerbottningar är lite av klagodjur när vi pratar. Det är mycket fula ord för att förklara någonting som är bra, så helt plötsligt så fick fitta en fin mening igen:)

  1. liselott, bra gjort! det är som någon i robinson som gick runt och sa ”vad fitta vi är”, fast hon menade fit som i vältränad. det var roligt!

 3. Jag har alltid varit emot att kalla tjejers könsorgan för vagina eller slida, för då pratar man ju bara om hålet där saker ska stoppas in och saker ska komma ut. Det känns lite väl victorianskt att snacka så för tjejers fisse är ju jävligt mycket mer än ett hål. Fast springa är ännu värre, som att vi bara hade ett veck där nere, som en röv fast en liten där fram.

  1. matilda, hahaha! springa är ju vackert! jag brukar lite heteronormativt kalla fittan för korvbröd och kuken för korv. jag tycker det är vackert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s