Att vika ut sig är aldrig bara en ”rolig grej”.

 

Att vika ut sig. Denna kvinnoplåga som var så stor på 90-talet. Det är numera en utdöende ”konstform”. Åtminstone är kändisarna inte lika kåta på att flasha tuttarna som de var förr.

Och det har ju sina anledningar. Fotona kommer att förfölja dem resten av deras liv. Robinson-Åsa vet vad jag snackar om. Hon är numera Dr Åsa med hela svenska folket. Seriös. Utbildad. Påklädd.

Men så publicerar Café tolv år gamla tuttbilder på henne och hon blir upprörd.

”Det var korkat av mig. Jag var naiv och får skylla mig själv. Till alla andra tjejer, tänk er noga för! Själv tyckte jag att det var oskyldigt då, men sedan har man ingen kontroll av vilka, och i vilket sammanhang, bilden kommer att användas.”

Nä, precis! Du äger inte dina bilder. Du har ingen som helst makt över dem och hur de används.

Nästa gång du går på en arbetsintervju kanske chefen där har sett dig slicka dig om läpparna och sära på benen för tio år sedan i Slitz. Nästa gång du ska hålla i en föreläsning sitter några och fnissar åt dina bilder i Moore för åtta år sedan.

Det som då bara var en ”rolig grej” är inte så jävla kul längre.

Bilderna jag tog för Amelia i våras där jag visar upp mina tantkläder. Jag äger inte dem. De har all rätt att använda dem i ett reportage om transexuella män om de så vill. Det är deras bilder, och jag kan bara lita på deras omdöme.

Och snälla människor. Vik ut er hur mycket ni vill. Men var inte så dumma och tro att det bara är en kul grej. På seriösa jobb kommer ni bara att ses som våpet som har mer intelligens i tuttarna än i huvudet.

Då har ni inte så mycket att skratta åt längre.

5 reaktioner till “Att vika ut sig är aldrig bara en ”rolig grej”.”

  1. Sen är ju frågan om man vill jobba på en arbetsplats med höhö-grabbar som tror att man är ett billigt våp som vill ha sex med hela kontoret enbart för att man gjorde några modelljobb för femton år sen…

    1. johan, nä det förstås. jag tänker bara att det finns så mycket gubbar därute. man tycker att de borde dö ut snart, men de verkar föröka sig som kaniner.

  2. ”På seriösa jobb kommer ni bara att ses som våpet som har mer intelligens i tuttarna än i huvudet.”

    Jag brukar ju hålla med dig för det mesta men inte riktigt här… På SERIÖSA jobb vet man väl att tuttar och intelligens inte står i motsatsförhållande. På SERIÖSA jobb hor-stämplar man väl inte tjejer som vikt ut sig? På oseriösa jobb däremot, där är det säkert så som du säger!

    1. mörten, seriösa var fel ordval. borde ha skrivit vanliga/icke-vika-ut-sig-jobb istället. för jag håller helt med dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s