Det är tydligen något läskigt med nakna män.

FilamentMagazineMalone2

 

Det är tydligen något väldigt läskigt med nakna män och att kvinnor skulle vilja njuta av dem. Att män ska få njuta av nakna kvinnor överallt är däremot en självklarhet.

En läsare tipsade om Filament som är en tidning som vänder sig till kvinnor och som har erotiska foton på män i varje nummer. En unik tidning med andra ord. Alldeles för unik enligt vissa.

I sitt andra nummer av tidningen ville man som första brittiska tidning riktad mot kvinnor publicera en man med stånd. Tryckeriet som hade tryckt första numret vägrade. Detta ledde till att tidningen satte igång en kampanj för att sälja 328 fler ex av sitt första nummer för att på så sätt ha råd att byta tryckeri.

De lyckades.

Men tyvärr har de också haft problem med distributionen då många brittiska distribitiörer inte har velat handskas med en kvinnotidning med män på omslaget.

Snacka om cockblocking.

Hela denna soppa visar dubbelstandarden i branschen. Nakna kvinnor med särade ben kan man trycka och sälja hur som helst, nakna män som är lite glada mellan benen går däremot inte för sig.

Det är som Kristina Lloyd och Mathilde Madden skriver:

”When set against the plethora of men’s lifestyle and top-shelf magazines featuring scantily clad and open-legged women, the struggles faced by Filament highlight a deeply entrenched sexism: men can look at women but women cannot look at men.”

Sexualisering av män är viktigt, som jag gånggång har påpekat. Filament är ett välkommet bidrag till det. Det handlar inte om att legitimera sexistisk objektifiering. Det handlar om att dela på bördorna.

”There’s nothing inherently sexist about depicting nudity. It’s sexist when only women are deemed to signify the erotic; it’s sexist when eroticised images of women are so normalised and widespread that women stand to be viewed first and foremost as sex objects – their value inextricably linked to their sexual desirability. The sexism is in the inequality.”

Filament påminner mig om hur jag, Hanna Hellquist och några andra glada genusstudenter startade nättidningen Gylf för några år sedan. Där visade vi bland annat snyggt fotade vanliga män.

Kanske dags att dra ihop ett sånt projekt igen?

5 reaktioner till “Det är tydligen något läskigt med nakna män.”

  1. jag sjalv alskar

    http://malesubmissionart.com/

    inte bara for att mannen ar heta. de har en inriktning gentemot undergivna man, det betyder dock inte att de sager att en maste vara undergiven for att vara attraktiv, det ar deras personliga vilja att visa ett battre utbud som motpart till de kassa femdom, (stereotypa bilder av dominanta kvinnor och undergivna man) images som ar sa normativa och strypande.

    maaaaaanga heta foton!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s