Ambivalensen inför att sexualisera män.

6a00d8341ca51d53ef0120a6ad65dd970c-800wi

Jag tycker att det är fullständigt fascinerande med en ung kille som kastar alla kläder för att hålla sig kvar i rampljuset.

Vi ser kvinnor göra det hela tiden. Trycka tuttarna mot en vägg ännu en gång. Men män brukar inte trycka paketet mot väggen lika ofta. Eller någonsin.

Därför gillar jag att Levi Johnston, Sarah Palins dotters babydaddy, på fredag äntligen ska näcka för Playgirl.

Jag har skrivit det förr, att jag tycker det är bra att fler män sexualiseras. Samhället kommer knappast bli mindre sexualiserat. En lika sexualiserad manskropp som kvinnokropp gör i alla fall inte den ständiga sexigheten enbart till kvinnans ok att bära.

Lite jämna bördor tack!

Levi Johnston har tydligen legat i hårdträning inför fotograferingen, där han ska visa allt både fram och bak. I går anlände han till New York och den första frågan han fick var: ”Levi, how do you feel about Playgirl being for gay men?”

Levi svarade bara: ”Whatever.”

Det är så man blir en stjärna hos bögar.

Det intressanta är att Playgirl, som numera bara finns på nätet, så väl illustrerar en uppenbar ambivalens inför att göra män till sexobjekt. Att sexualisera skiten ur dem. För om man kollar igenom några gamla omslag är många av dem på kända män, men ofta med en känd kvinna på armen. Påklädda.

Förr om åren riktades Playgirl mer tydligt mot en kvinnlig målgrupp. Med åren har homosexuella män blivit en allt större målgrupp. I och med det har också  kvinnorna, och även kläderna, försvunnit från tidningens omslag. Slump? I think not.

Den manliga blicken regerar. Den manliga blick sexualiserar.

Om man jämför med utvecklingen på Playboys omslag har det gått riktigt långsamt för Playgirl. Playboy hade inga män bredvid kvinnorna, och det dröjde inte många år innan kjolarna och blusarna hade åkt all världens väg. Där regerade den manliga blicken från början.

Men nog om det. Hur kommer det här att gynna Levi Johnstons karriär? Som så ofta med alla som näckar, inte ett skit. Men vi får i alla fall möjligeten att se vad det var som gjorde Sarah Palin till en sådan uppenbar hycklare.

Levis babymaker.


Annonser

5 reaktioner till “Ambivalensen inför att sexualisera män.”

  1. Kolla in tidningen Filament. De försöker göra precis det, men när de försökte trycka ett foto på en erigerad penis så var det många som vägrade att trycka tidningen.

    1. ve, åh kollade in den lite snabbt. intressant! ska skriva något om ”cockblocking”-grejen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s