Sveriges extrema jämställdhet.

Det är så lustigt att det kan vara för mycket av något som inte ens existerar ännu. Aftonbladets alltid lika inkompetenta Wendela-redaktion undrar om vi har blivit för jämställda.

Jag som inte ens visste att vi hade uppnått jämställdhet överhuvudtaget.

Men tydligen har vi det. Och tydligen kan det bli för mycket. Trots att begreppet jämställdhet i sig omöjliggör det.

Men men, Wendela-redaktionen kanske inte tänkte på det. Jag vette fan vad de tänkte på när de skrev faktaruterubriken: ”Sveriges jämställdhet – extrem i ett världsperspektiv” heller.

Inte ”ovanlig”, utan ”extrem”. Ok, då vet vi var ni står.

Artikeln utgår från debatten Anna Anka startade om hemmafruar och avsugningar. Det är ju också ett tecken på intelligens. Att låta utgångspunkten för diskussionen utgå från den där världsfrånvända bruden.

En Ensam mamma-mamma tycker att det är överdrivet med allt prat om jämställdhet:

”För att vi är födda till man och kvinna, vi har våra gener och anlag. Det är ju ingen tillfällighet att jag föder barn och ammar. Sen om man vill genomgå ett könsbyte så får man göra det om man vill, det är upp till var och en.”

Haha! Hon verkar vara en komiker den här mamman. Om nu hon som kvinna har gener och anlag för humor. Dessutom är hon snäll nog att låta människor byta kön också. Vad gulligt.

Jag tröttnar på såna här diskussioner. Att de ens existerar i ett samhälle som helt tydligt inte är i närheten av jämställdhet på de flesta områden. Det om något är ett tecken på att vi är riktigt jävla illa ute.

När gör intelligensen en comeback?

Annonser

12 reaktioner till “Sveriges extrema jämställdhet.”

 1. Du vet väl att om du som man vill ta hand om barn eller för den delen städa måste du byta kön först. Själv har jag en tid inbokad till sjukhuset på onsdag för jag behöver mecka med cykeln lite.

 2. Det är inte fittan som gör att jag är bättre på att laga mat och snabbare på att diska än sambon, övning ger färdighet. Trots att jag har en kille som är feminist blir det så att jag gör det mesta hemma eftersom jag har mycket lägre gräns för när jag tycker det är skitigt (och för att jag är hemma och skriver examensarbete), men det har ju inget med mitt kön att göra. Det är ju självpåtaget arbete med sådana saker som han uppenbarligen inte tagit tag i sen han flyttade in i lägenheten vi nu båda bor i. Ett problem skulle det däremot bli den dagen han kom hem och gnällde över att fönstren inte var tvättade, för det är ju inte som att han tvättade dem under alla de åren han bodde ensam.
  Jag blev också förbannad på den där artikeln och att intelligensreserven såklart fick uttala sig angående att vi är för jämställda. Sen höll jag också på att skratta ihjäl mig åt Unni Drougges svar på ”Om jag var Anna Anka för en dag skulle jag:”. Så jävla bra.

  1. matilda, det finns ju självklart personliga skillnader om till exempel hushållsarbete. det är ju skitbra att man kompletterar varandra. men det behöver ju inte utgå från kön liksom. unni är alltid rolig. lite halvknäpp, men rolig!

   1. Sen är det ju en till sak med typiska ”karlgrejer” som Johanna illustrerar bra i detta uttalandet ”Om jag har en kille som absolut inte är bra på att tvätta, stryka eller hänga tvätt så gör jag det. Han skulle väl knappast tvinga mig att byta däck?”. Hur många gånger på ett år tvättar, stryker och hänger man tvätt? Hur många gånger på ett år byter man bildäcken? Om man skulle gå efter vem som är bäst på grejer kommer mitt liv bli ett arbetsamt helvete eftersom jag definitivt har mer erfarenhet både av hushållsarbete OCH snickeri och bilar än vad sambon har. Det är ju inte som att det är medfödda egenskaper beroende på kön! Jämställdhet i hemmet kan inte bara gå efter vem som är bra på vad för det är nog få som lyckas komplettera varandra så bra så att sysslorna tar ut varandra i tiden och arbetet de kräver.

   2. matilda, jämställdheten i ett hem är a work in progress. när jag var sambo lagade han maten, jag diskade. han dammade, jag dammsugade, han rengjorde toaletten, jag tog hand om allt som hade med katten att göra. det var ganska jämnt och bra när jag tänker efter. synd bara att det var han som slog mig. men man kan ju inte få allt här i livet…

   3. Ja det är det, det krävs ju även att man låter varandra göra de olika grejerna på eget sätt. Det finns ju inget mer irriterande än folk som tror att endast deras sätt att torka bordet är det enda rätta.
    Nej att få stryk känns ju inte särskilt jämställt, det vet tyvärr jag också av egen erfarenhet, men han var tack och lov inget att sörja över när han äntligen försvann ur mitt liv för han var totalt sett ganska värdelös.

   4. matilda, jag har en vän som måste göra allt på sitt sätt. vi kan inte laga en middag tillsammans för jag skär löken fel, steker den fel och så vidare. jag vill bara strypa henne! så jävla irriterande. vad fan spelar det för roll om någon ibland skär löken på ett annat sätt? åh!

 3. Exakt! Det slog mig, just som jag flyttade från Sverige när Daisy Duck Debatten rasade som mest – BARA i gamla Svedala kan en så perifer och otypisk representant för ”kvinnor” lyftas upp till denna nivå, känns det som… Är det vårt kollektiva förakt för kvinnor OCH/ELLER intellektuella som gör detta? Är vi egentligen bara potatisfarmare i HM-kostymer?
  Häromdagen frågade en akademiker (kvinna, här i Mellanöstern) mig varför Volvo är en ”mansbil” vilket gjorde mig lite perplex – men det är tydligen så MAN marknadsför sig internationellt. Det enda jag kom på var Ericsson-sjukan = ingenjörsföretag som bara anställde män fram tills nyligen. För vi som är så EXTREMT klarsynta och jämställde har ju fortfarande världens mest könssegregerade arbetsmarknad. Jämför bara med Filippinerna, t.ex…

  1. katarina, potatisfarmare i h&m-kostymer, där sa du något! jag känner också att det finns som en tvångstanke att ta ner allt på en dagisnivå för att man liksom är rädd för DE STORA ORDEN. lögnen att vi är världens mest jämställda land har nog skadat oss mer än vad vi anar. ett alibi för att inte göra något.

 4. Man kan ju undra sen när Aftonbladet över huvudtaget hade någon intellegens? De kanske inte har någon överhuvudtaget för då skulle de väl inte anställa hatern Malin Wollin som hatar ammande män och drömmer om typ talibaner?

  1. amanda svalin, nä inte så mycket intelligens kanske. men de tjänar ju multum på det. pengar styr allt. även intelligensen, eller bristen av den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s