Den ensamma kuken.

kuk1

Ok, let’s talk kuk. Bestämmer kuken manligheten?

Det här kanske ger en indikation: Sexrådgivaren Malena Ivarsson har ett eget telefonnummer tillägnat kukstorlek i Aftonbladet Söndag. Jag tycker det säger en del om hur viktig kuken är för manligheten.

Jag har haft jävligt många bekymmer med min kropp genom åren. Men jag har aldrig riktigt haft problem med min kuk. Jag har helt enkelt inte brytt mig. Och jag tror jag vet varför.

Kukbilder.

På hbt-sajten Qruiser aka köttmarknad för icke-heteros är det kukbilder överallt. Jag hängde mycket där i min ungdom precis som de flesta homos. Där kryllar det av kukbilder. Det går inte att undvika dem. Folk verkr vara crazy in love med sina kukar.

Och de ser alla ut som konstiga svampar. Märkliga former och storlekar.

Det gjorde att jag kände mig ganska nöjd med att ha en högst normal dase. Och så fick de äckliga kukbilderna mig att vilja bli hetero, men det tar vi en annan dag.

Medieforskaren Anja Hirdman har i sin utmärkta bok Den ensamma fallosen undersökt hur maskulinitet och sexualitet formas i hård- och mjukpornografi, och på sajter på internet där unga lägger upp bilder av sig själva. Hon skriver:

”Föreställningar om penisen, och således om manlig sexualitet, som något separerat från mannen och från andra känslotillstånd, utgör själva basen för vår tids föreställningar och berättelser om manlig sexualitet. De går som en röd tråd i skämt, klichéer, eller i betydligt allvarligare sammanhang, som exempelvis förklaringar till övergrepp.”

Kuken har ett eget liv, till och med ett eget personnamn. Petter-Niklas till exempel. Det är en kuk med en egen vilja som i bästa fall kan styras av mannen, och i värsta fall används som en bortförklarande ursäkt.

Detta reducerar den manliga sexualiteten till kuken. Och, menar Hirdman, kan skapa ett glapp mellan män och deras egen sexualitet, och deras kroppar. Det blir tydligt bland annat i porr, där mannen sällan har en annan funktion på bild än att penetrera framför närbildskameran.

Men Anja Hirdman menar att det är en oroad maskulinitet vi ser.

”En som måste framställa sig själv som auktoritär och i kontroll på ett nästan hysteriskt sätt för att försäkra oss om att maskulinitet är det individuella, om att penisen aldrig bara kan vara en penis och att mannen är vad som helst utom en kropp. Detta förnekande av kroppen och vissa känslor har ett högt pris. Det är, påpekar Victor Seidler, genom att försaka sina behov som män visar att de har den självkontroll som säkrar deras maskulinitet. Där män gör anspråk på att vara separerade från kroppen förtrycks den.”

Jag tror att hon har en poäng. Män är inte in touch med sina kroppar, och sin sexualitet. Män skjuter dem ifrån sig för att på så sätt skjuta ifrån sig de känslor som skulle göra de mindre manliga. Det är därför Malena Ivarsson kan göra business på att män ringer med hoppet om att hon ska rädda deras manlighet.

Den riktiga lösningen kanske är att omfamna kuken, killar?

Annonser

7 reaktioner till “Den ensamma kuken.”

 1. något som är lite intressant är ju det där med att så många kvinnor som har noll koll på hur de ser ut mellan benen, eller hur andra ser ut, medan de flesta män har studerat varenda kvadratmillimeter av sin kuk, och ändå verkar en majoritet av båda könen ändå ha så taskig kontakt med sin sexualitet och disassociation mellan organ och hjärna.

  Vet inte vad jag vill komma med det här, men tycker det är skumt att båda extremerna verkar leda till samma dysfunktion, eller kanske inte.

  1. johan, det kan mycket väl vara så. men samtidigt tror jag att kvinnan på ett elt annat sätt har förknippats med sin kropp och utseende, och därmed varit den på ett annat sätt. dock tror jag att det håller på att förändras, och att män kommer göra samma resa allt mer.

 2. jag hängde mycket på qx i mina yngre dagar också, och jesus vad många kukbilder. & jag håller helt klart med om att de flesta av dem inte är speciellt.. vackra. 😛 jag undrar dock var fittbilderna är. det är inte ofta man ser en uppfläkt, våt fitta sådär på bild på ngt community.

  nåväl, jag tänkte mest skriva på tal om malena ivarsson. jag hoppas att hon inte får mer business överhuvudtaget. och visst kan hon isf hålla sig till frågor om kukstorlek tycker jag, för efter en titt på hennes hemsida för ngra månader sen så blev jag väldigt besviken. jag skrev ett inlägg om det, läs gärna om du vill. 🙂 http://lipsandlego.blogg.se/2009/january/det-har-med-sex-sexualitet.html ! kram på dig.

 3. Apropå QX och bilder, eller egentligen nätet och bilder generellt: jag har en känsla av att de uppfläkta våta fittor som ändå ibland dyker upp inte så ofta är upplagda av kvinnan vars organ det handlar om.

  Eller är jag helt fel ute då?

  (Och QX-bilderna fick mig att vilja bli lesbisk btw)

  1. eva, du kan nog ha rätt. det är nog betydligt vanligare än tvärtom. eller så är det bara en föreställning vi har, för att vi tänker att kvinnor inte skulle göra sånt. jag hoppas verkligen att kvinnor gör det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s